Evenementen & activiteiten

Meerstad is regelmatig het prachtige podium voor evenementen. Ieder jaar vinden er diverse kleine en grotere evenementen plaats voor jong en oud. Sportief, voor het hele gezin, cultureel of gericht op de natuur en de omgeving. De Ballon Fiësta Meerstad en het Maisdoolhof vinden jaarlijks plaats.

Maisdoolhof Meerstad

In 2013 opende Maisdoolhof Meerstad voor het eerst de ‘poorten’. Een super leuke buitenactiviteit voor zowel jong als oud!
In 2016 hebben duizenden speurneuzen tussen eind juli en half oktober gezocht naar de uitgang. Het Maisdoolhof Meerstad was dit jaar 2,5 hectare groot, met wel 4 kilometer aan paden. Genoeg ruimte om lekker rond te dwalen! De kleinste bezoekers konden in het kleine doolhof op zoek naar de verschillende Meerstad-dieren en spelen in en op de natuurlijke speeltoestellen. Het was een geweldig doolhof seizoen!

Ballon Fiësta Meerstad

De Ballon Fiësta Meerstad is inmiddels uitgegroeid tot een van de mooiste en grootste ballonevenementen in Noord Nederland. Het evenement vindt jaarlijks plaats en is gratis toegankelijk voor publiek.

In 2016 vond Ballon Fiësta Meerstad plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 september. Ook dit jaar hebben weer tientallen ronde heteluchtballonnen en special shapes het luchtruim gekozen. Hiernaast was er een uitgebreid aanvullend programma voor jong & oud. De bezoekers konden een echte luchtballon inlopen, de brander bedienen, een kijkje nemen op het veld bij de verschillende modelballonnen en op de foto in een ballon. Ook waren er paramoteurs aanwezig en vond aan het eind van de avond de nightglow plaats. Een fantastisch schouwspel waarbij de ballonnen als levensgrote lampionnen het terrein op de maat van de muziek verlichtten.
Kijk voor foto’s en meer informatie op de facebookpagina van Ballon Fiësta Meerstad.