Ballon Fiesta Meerstad

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september a.s. vindt de achtste editie van Ballon Fiësta Meerstad plaats. Het luchtballonnenspektakel staat ieder jaar garant voor een fantastisch schouwspel en een uitgebreid randprogramma om te beleven. Dit jaar vindt de Ballon Fiësta Meerstad voor het eerst plaats langs de oevers van het Woldmeer in het hart van Meerstad. Een unieke vertoning aangezien tientallen ronde heteluchtballonnen en special shapes het luchtruim kiezen in de directe nabijheid van de woningen. Naast de ballonnen is er ook een aanvullend programma voor jong & oud. Beide avonden worden afgesloten met een ‘Night Glow’; een fantastisch schouwspel, waarbij de ballonnen als levensgrote lampionnen het terrein op de maat van de muziek verlichten.

Het luchtballonnenspektakel is inmiddels uitgegroeid tot een van de mooiste en grootste ballonevenementen in Noord Nederland. Het evenement is gratis toegankelijk voor publiek!

Programma

17.30 – 22.00 uur Ballon- en wateractiviteiten:

– Inloopballon, modelballon, old balloon, fotoshoot *
– Waterballen voor de kinderen en flyboard show

18.00 uur Gereed maken heteluchtballonnen
18.45 – 20.00 uur Vertrek heteluchtballonnen
21.00 uur Voorbereiding Night Glow
21.30 uur Night Glow Meerstad
22.00 uur Einde Ballon Fiësta Meerstad
Tijden zijn indicatief en afhankelijk van de weersomstandigheden.

Klik hier voor het programma en de inrichting van het evenemententerrein op kaart!

Verkoop tickets
Heeft u altijd al eens de wereld vanuit een rieten mand willen bewonderen? Tijdens de Ballon Fiësta Meerstad kan het! De prijs voor een ticket bedraagt € 149,- per persoon.
U krijgt dan van ons een ballonvlucht inclusief champagnedoop, certificaat en vervoer terug. Tijdens de Ballon Fiësta Meerstad beschikken we over ballonnen voor 2, 4, 5 of 6 personen. Wilt u graag met een grotere groep meevaren, dan is dat in overleg mogelijk.

Voor het boeken van een ticket voor een ballonvlucht en/of voor meer informatie over het evenement neemt u contact op met Bureau Meerstad via info@meerstad.eu of 050-5995710.

Locatie, verkeer en parkeren
Ballon Fiësta Meerstad vindt dit jaar plaats langs de oevers van het Woldmeer in hartje Meerstad! Om deze locatie te bereiken kunnen bezoekers op hun navigatiesysteem het adres Oeverpad in Meerstad aanhouden. Vanaf de Hoofdweg worden alle voertuigen met borden en verkeersleiders naar de parkeerlocaties op het evenemententerrein geleid.

De Hoofdweg zal (ter hoogte van de Driebondsweg tot aan het Grunopark) op beide dagen vanaf 16.00 uur tot en met het einde van het evenement worden ingericht als eenrichtingsweg. Dit betekent voor bezoekers vanuit de richting Harkstede, dat zij vanaf het Grunopark via Engelbert worden omgeleid. Bezoekers vanuit de richting Groningen (Driebondsweg) en Ruischerbrug volgen de route over de Hoofdweg. Na afloop van het programma is de verkeersmaatregel op de Hoofdweg, waarbij een deel van de weg is ingericht als eenrichtingsweg, nog steeds van kracht. Het verkeer richting Groningen of Ruischerbrug wordt daarom omgeleid via Engelbert (afslag Grunopark). Zodra alle voertuigen van het evenemententerrein zijn vertrokken wordt deze verkeersmaatregel weer opgeheven. De omleidingsroute wordt met zowel borden als verkeersleiders begeleid.

Kijk voor alle laatste nieuwtjes over Ballon Fiësta Meerstad 2017 op onze speciale Facebookpagina.