Ballon Fiësta Meerstad

Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september vond de negende editie van Ballon Fiësta Meerstad plaats. In totaal zagen zo’n vijftienduizend bezoekers uit Stad en omstreken een recordaantal ballonnen de lucht in gaan. Zo kozen op vrijdag 29 ronde ballonnen en special shapes het luchtruim boven Meerstad en volgden er op zaterdag maar liefst 33 ballonnen.

Het was de tweede keer dat het luchtballonnenspektakel plaats vond langs de oevers van het Woldmeer in hartje Meerstad. Een uniek podium voor dit fantastisch schouwspel.

Naast de vele ballonnen was er ook een aanvullend programma voor jong en oud met diverse ballon- en wateractiviteiten. Zo konden bezoekers genieten van de Flyboard show op het Woldmeer, rondlopen in een ballon, een kijkje nemen bij modelballonnen en met waterballen over het Woldmeer lopen. Ook kleurde de lucht met paramoteurs en reusachtige vliegers. Kortom, er was genoeg te zien en te beleven.

Beide avonden werden op feestelijke wijze afgesloten met de spectaculaire ‘Night Glow Meerstad’, waarbij de ballonnen als levensgrote lampionnen de omgeving verlichtten op de maat van de muziek en een schitterende weerspiegeling in het Woldmeer creëerden.

Het luchtballonnenspektakel is inmiddels uitgegroeid tot een van de mooiste en grootste ballonevenementen in Noord Nederland. Kijk voor alle laatste nieuwtjes over Ballon Fiësta Meerstad op onze speciale Facebookpagina.

Het waren twee fantastische dagen. Een record aantal heteluchtballonnen, zon, fijne mensen, gezellige sfeer en van alles te zien en te doen. Bekijk de video en beleef Ballon Fiësta Meerstad 2018.