Waterrijk De Zeilen

  1. Home
  2. Waterrijk De Zeilen

Tussen de sluis en

Harksteder Broeklanden

De vierde wijk van Meerstad

De Zeilen verrijst in het noordoosten van Meerstad naast Tersluis, tussen de sluisverbinding en het natuurgebied Harksteder Broeklanden. Het mooie Woldmeer wordt onder meer door de aanleg van meerdere wooneilanden onderdeel van deze vierde wijk van Meerstad.

Bruisende Sluisbuurt

De eerste fase van De Zeilen komt direct aan de sluis te liggen. Daar bouwen we de levendige Sluisbuurt met een gezellig plein bestemd voor winkeltjes, zoals een groenteboer of een bakker en een Horecavoorziening met terras.

Grondwerk gestart

De werkzaamheden zijn gestart.
Gedurende het voorjaar zullen hier de contouren van de nieuwe wooneilanden in fase 1 zichtbaar worden. Lees hier meer.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief onderdaan deze pagina of kom langs op ons drijvende informatiecentrum. Wij zorgen er dan voor dat je op de hoogte blijft van al het nieuws over dit waterrijke woongebied.

Karakters van de buurt

1 Wonen aan het Woldmeer

Door het Woldmeer diep de Zeilen binnen te trekken staat het wonen in het teken van het water. In het westelijk deel ligt de dichtheid hoger. De sluis vormt het hart van de wijken De Zeilen en Tersluis en zal naast wonen verschillende voorzieningen herbergen. Richting het oosten gaan de eilanden over in het natuurgebied Harksteder Broeklanden. De eerste fase van De Zeilen, en het beeldkwaliteitsplan, is onderdeel van dit deelgebied.

2 Bosrijk wonen in de groene lijst

Een dijk en het Slochterdiep met daaraan dijkwoningen vormt de overgang naar het noordelijk gelegen landschap. Daarachter wordt een bosrijk gebied ontwikkeld met in boskamers ruimte voor een groen en luw woonmilieu.

3 Landschappelijke overgang naar de Harksteder Broeklanden

Aan de oostzijde gaat De Zeilen op een natuurlijke manier over in het natuurgebied Harksteder Broeklanden. Het landschap is hier natter en broekbos gebieden bieden ruimte voor spelen en beschutting. Door het terugbrengen van een historische kleisloot wordt Harksteder Broelklanden met het Woldmeer verbonden.

Lees meer in het Beeldkwaliteitsplan De Zeilen fase I

Download hier de flyer