Ligging en omgeving

Meerstad wordt gerealiseerd aan de rand van de stad Groningen, ten noorden van de A7. Het totale gebied is uitgestrekt en beslaat wel 2.500 hectare. Het Woldmeer vormt de blauwe kern van Meerstad en is een aantrekkelijk nieuw recreatiemeer voor zowel de bewoners van Meerstad als de stad.

Door de bijzondere ligging vormt Meerstad ook een schakel tussen de natuurgebieden van ’t Roegwold (Midden Groningen) en de natuur rond en boven het Zuidlaardermeer in Drenthe. Door de nieuwe natuur, die in het plangebied wordt gecreëerd, is de schakel die Meerstad vormt er één met een eigen waarde. Nieuwe natuur die een kwaliteit toevoegt aan de reeds bestaande gebieden.

Bekijk hier de actuele overzichtskaart van Meerstad op groot formaat.

Bereikbaarheid

Meerstad ligt op nog geen 8 kilometer afstand van de binnenstad van Groningen en 2 kilometer van Harkstede. U kunt via verschillende bestaande auto- en fietsroutes naar de binnenstad van Groningen rijden. Met de fiets doet u hier minder dan een half uur over. Daarnaast is Meerstad al in een vroegtijdig stadium aangesloten op het regionale vaarwegennetwerk door middel van een vaarverbinding. Zo kunt u over het water zowel naar de stad als naar het wad varen.

Klik hier voor de routebeschrijving naar Meerstad

Openbaar vervoer
De bewoners in Meerstad kunnen gebruik maken van de reguliere buslijn Q-Link 5 om zo vanuit hun woonwijk eenvoudig en snel naar de binnenstad van Groningen te reizen en weer terug. Kijk voor alle informatie over het openbaar vervoer Meerstad op onze voorzieningenkaart.