Maisdoolhof Meerstad

Het doolhofavontuur in Meerstad is weer van start! Het doolhof is circa 2,5 hectare groot en telt maar liefst 4 km aan paden. Genoeg ruimte dus om lekker rond te dwalen.
Een wandeling door het doolhof, een zoektocht naar de schatkist en een kijkje vanaf de splinternieuwe uitkijktoren is een belevenis voor jong en oud! Voor de allerjongste speurders is er ook een klein doolhof, waarin ze op zoek kunnen gaan naar de dieren van Meerstad. En vlak naast het doolhof is er voor hen alle gelegenheid om lekker te spelen in de zandbak en te klimmen en klauteren op boomstammen.

Bij het cateringpunt kun je aan de gezellige picknicktafels uitrusten en genieten van een kopje thee, koffie, iets fris of wat lekkers om te eten. En heb je zin om na je speurtocht in het verkoelende water van het Woldmeer te springen, vergeet dan niet je zwemkleding mee te nemen!

Trek je laarzen aan!
Meer dan voorgaande jaren zijn de paden van ons Maisdoolhof modderig en nat. Er zitten drogere delen tussen, maar hou er rekening mee dat je kleding (flink) vies wordt.
De bezoekers van het doolhof (zowel jong als oud) vinden het juist leuk om lekker met de blote voeten over de paden te wandelen, maar wil je dit liever niet, trek dan je laarzen aan! Buiten het doolhof kun je je voeten in ieder geval wel schoonspuiten met de tuinslang, even pootje baden in de kleine zwembadjes of natuurlijk een verfrissende duik nemen in het naastgelegen meer.

Toegang

 • Bij regen is het doolhof gesloten
 • Betreden van het doolhof is geheel op eigen risico
 • Het doolhof is niet toegankelijk voor honden
 • De paden kunnen oneffen zijn en zijn niet begaanbaar met kinderwagens en rolstoelen
 • Eigen etenswaren mogen niet worden genuttigd op het terras
 • Onder de 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene
 • De toegang tot het doolhof is gratis

Openingstijden

22 juli t/m 3 september:

 • Maandag t/m zondag 10.00 uur – 17.30 uur

6 september t/m medio oktober (zolang de weersomstandigheden het toelaten):

 • Woensdag en vrijdag 13.00 uur – 17.30 uur
 • Zaterdag en zondag 10.00 uur – 17.30 uur

Kinderfeestje of groepsuitje?
Er bestaat de mogelijkheid om voor een kinderfeestje of een andere groep een arrangement te reserveren in combinatie met een wandeling door het doolhof. Hiervoor gelden andere openingstijden. Wil je hier graag meer over weten, neem dan contact met ons op via info@meerstad.eu of 050 5995710.

Arrangementen

 1. Frites met kroket of frikandel, ijsje en ranja, € 5 p.p.
 2. Frites met hamburger, ijsje en ranja, € 6 p.p.

Adres en contactgegevens
Maisdoolhof Meerstad (volg de borden vanaf de Hoofdweg)
Waterviolier 2
9613 AE MEERSTAD
(050) 599 57 10
info@meerstad.eu