Optimist on Tour

Van donderdag 6 tot en met zaterdag 8 juli vond het rondreizend watersport-evenement Optimist on Tour plaats in Meerstad. Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs konden kinderen in de regio deze dagen leren zeilen in een Optimist op het Woldmeer. Daarnaast waren er ook activiteiten als kanovaren en lopen over het water in een waterbal. Op deze manier maakt de Optimist on Tour watersport toegankelijk voor alle kinderen in Nederland.

Het Woldmeer van Meerstad
Het Woldmeer is het kloppend hart van Meerstad, aan de rand van de bruisende stad Groningen. Een aantrekkelijk recreatiemeer dat in alle seizoenen veel te bieden heeft. De komende jaren wordt dit meer nog groter en daarmee nog interessanter voor de watersport. Met zwemmen, surfen, bootje varen én natuurlijk zeilen.

Optimist on Tour
Het doel van Optimist on Tour is een volgende generatie enthousiast maken voor de watersport. Sinds de start in 2014 hebben meer dan 35.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Kinderen die na Optimist on Tour verder willen met zeilen, kanovaren of een andere watersport, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en kosteloos een proefles volgen bij een watersportvereniging of vaarschool in de buurt.

Educatief lesprogramma scholen en kinderen
Ook basisscholen uit de regio Groningen namen deel aan Optimist on Tour. Door middel van een educatief lesprogramma, georganiseerd door instructeurs van Optimist on Tour, bereidden de kinderen zich optimaal voor op een kennismaking met de watersport. De kinderen gingen aan de slag met lesmaterialen over zeilen, kleding op het water en knopen. De kinderen hadden geen zeilervaring nodig, alleen een A-zwemdiploma.

Vrije inschrijving
Buiten schooltijd en op de zaterdag was er de gehele dag mogelijkheid voor vrije inschrijving. Voor het laatste nieuws van de Optimist on Tour, kijk je ook op deze website of ga je naar de Facebook pagina van Optimist on Tour.

Gratis proefles in Meerstad
Is je zoon of dochter enthousiast geworden naar aanleiding van de Optimist on Tour? Dan kan hij of zij geheel vrijblijvend een proefles bij ons volgen op 15 juli a.s. De lessen vinden plaats van 09.30 uur – 12.30 uur of van 13.00 uur – 16.00 uur. De kinderen krijgen een proefles zeilen, waarbij er wordt gestart met een kwartier tot half uur theorie en praktijkles op de kant. Daarna krijgen ze onder begeleiding, in de optimist op het water, een korte zeilles. De proefles vindt plaats aan de Waterviolier in Meerstad (nabij de brede school Meeroevers). De inschrijving is inmiddels gesloten!

Sinds de start van Optimist on Tour in 2014 hebben meer dan 35.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Tijdens dit landelijk rondreizend watersportevenement leren kinderen onder begeleiding van instructeurs zeilen in een Optimist, windsurfen, kanovaren en suppen. Daarnaast zorgen de aquaroller en het Waterlab, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water, voor veel plezier op het water. Veel van de deelnemers hebben een stap gemaakt naar een lokale watersportvereniging of vaarschool.
Optimist on Tour is een initiatief van Watersportverbond en haar partner Delta Lloyd.