Gezondheidscentrum Meerstad

Het Gezondheidscentrum Meerstad biedt de bewoners van Meerstad en de omliggende dorpen een uitgebreid centrum, waar ze met zeer diverse hulpvragen terecht kunnen. Dicht bij huis!
Hieronder vindt u meer informatie over de diverse zorgaanbieders, wat ze kunnen betekenen en hoe de bewoners van Meerstad en omgeving zich kunnen inschrijven bij het Gezondheidscentrum. Of kijk op gezondheidscentrummeerstad.nl

Huisartsen
De huisartsen van huisartsenpraktijk Lewenborg bieden de bewoners van Meerstad graag dicht in de buurt huisartsenzorg. Ze houden spreekuur van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 10.00 uur in de dependance in het Gezondheidscentrum Meerstad. Al naar gelang de behoefte zullen we de openingstijden in Meerstad verder uitbreiden.
Voor meer informatie over inschrijven en afspraken maken kunt u terecht op de website.

Apotheek
Boots apotheek Lewenborg heeft in het Gezondheidscentrum Meerstad een uitdeelpost. Bij deze uitdeelpost kunt u: medicijnen ophalen die in apotheek Lewenborg worden klaargemaakt, recepten en lege doosjes inleveren waarna de medicijnen volgens de afhaalregeling klaarliggen, zich aanmelden voor de herhaalservice, zich inschrijven in de apotheek. Kijk voor meer informatie, contactgegevens en de overige diensten en producten van Boots apotheek Lewenborg op de website.

Fysiotherapie en Manuele Therapie
F.M.T. de Woldstreek uit Slochteren draagt zorg voor de fysio- en manuele therapie. Naast fysiotherapie en manuele therapie bij volwassenen heeft de praktijk als speerpunt: het Kinderteam met een combinatie van kinderfysiotherapie en kinder manuele therapie. Het kinderteam behandelt baby’s met een voorkeurshouding en huilbaby’s, maar ook kinderen die ’s nachts niet kunnen slapen en kinderen met hoofdpijn.
Voor meer informatie over de praktijk en het maken van een afspraak kunt u terecht op de website.

Verloskundigen
De verloskundigen van Gezondheidscentrum Meerstad zijn Caroline Bethlehem en Samatha Siersema van Verloskundigenpraktijk Laif! Een kleinschalige praktijk bestaande uit 2 enthousiaste verloskundigen met passie voor het vak en diensten op gebied van preconceptiezorg, zwangerschap, bevalling en kraambed. Aanmelden en meer informatie via de website.

Bekkenfysiotherapie
Bekkenfysiotherapie kan u helpen de controle over uw bekkenbodem weer te herstellen, waardoor uw klachten als bijvoorbeeld ongewild urineverlies en lage rug- of bekkenpijn tijdens de zwangerschap tot het verleden zullen behoren.
Maaike van Trigt-Christen van Nexus Fysio is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten van de lage rug, buik, bekken en bekkenbodem gebied bij zowel mannen als vrouwen en doet dit voortaan ook vanuit Gezondheidscentrum Meerstad. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website.

Kindercoach
Annelies Hofstee van Kiann Kindercoaching begeleidt ouders en kinderen die in een (probleem)situatie zijn beland, waarin even geen beweging zit. Samen met de ouders en het kind kijkt ze naar de situatie waarin ze zijn vastgelopen en naar de hulpvraag die er ligt. Dat kan zijn op het gebied van opvoeding, gedrag of op sociaal-emotioneel vlak. Voorbeelden hiervan zijn boosheid, faalangst, weerbaarheid, concentratieproblemen en moeite met plannen (pubers).
Annelies helpt het kind bewust te worden van zichzelf, z’n eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Met haar brede pedagogische ervaring ondersteunt ze tevens bij opvoedvragen. Kijk voor meer informatie op de website.

Logopedie
Logopediepraktijk Meerstad bestaat uit Nathalie Huberts – Colijn en Veronie de Blaauw – Dekker. Hun missie is om de best mogelijke logopedische zorg te bieden in Meerstad en omgeving, door middel van het onderzoeken, behandelen en adviseren van kinderen en volwassenen op het gebied van taal, spraak, gehoor, stem en slikken. Meer informatie over de praktijk en aanmelden kunt u vinden op de website.

Psychosocial Counceler – LeerZorgGroei
Alieke Dekker is de psychosociaal counselor en psychomotorisch remedial teacher van Gezondheidscentrum Meerstad. Vanuit haar praktijk De Vlinder-LeerZorggroei ondersteunt en begeleidt ze kinderen, jongeren en ouders bij leer- en gedragsproblemen en psychosociale problemen. Aanmelden en meer informatie opvragen kan via de website.

Diëtist
In Meerstad zal diëtiste Daniëlla Drommel-van Dijk Van Previstas Nederland B.V. u begeleiden naar een gezond voedingspatroon en leren dit te behouden. Zij verzorgt op de dinsdag en woensdag spreekuren voor individuele begeleiding en biedt vanaf 17 oktober 2016 ook twee groepscursussen aan op de woensdagavond. Dit zijn de Low-carb en de Gewoon gezond cursus. Meer informatie kunt u vinden op de website, voor het maken van een afspraak kunt u mailen naar daniella@previtas.nl

gezondheids-tekst-transparant