Woldmeer

Het Woldmeer is een aantrekkelijk recreatiemeer, dat in alle seizoenen veel te bieden heeft. U kunt er wandelen, fietsen, zwemmen, zeilen en varen. En in de winter natuurlijk schaatsen. Het meer wordt in oppervlakte groter dan het Paterswoldsemeer en, door de vele eilanden die er komen, intiemer van sfeer dan het Zuidlaardermeer. Aan de westoever komen tal van pleisterplekken waaronder een strand en een mogelijke horecagelegenheid.

Vaarverbinding en sluis
Bewoners hebben via de vaarverbinding een directe verbinding met de stad en het uitgebreide regionale watergebied en ook recreanten kunnen genieten van het veelzijdige Woldmeer. Om Meerstad te bereiken vaart u via het Eemskanaal en het Slochterdiep richting het Woldmeer. Via de 30 meter lange en 6 meter brede sluis vaart u zo het Woldmeer op. Hier ervaart u onmiddellijk de sfeer die zo kenmerkend is voor Meerstad: een afwisselend beeld met water en natuureilanden, waarop vogels kunnen nestelen, met afwisselende doorkijkjes, vergezichten en besloten ruimtes. Een uniek vaargebied dus!

Tips, aandachtspunten en regels waterrecreatie Woldmeer
Het vaarseizoen 2018 loopt van dinsdag 1 mei tot maandag 1 oktober. Voordat u gaat genieten van de mogelijkheden van waterrecreatie in, op of rond het meer, raden we u aan om kennis te nemen van de tips, aandachtspunten en regels die dit seizoen van toepassing zijn.

Varen in Groningen (brochure)