Meeroevers & vaarverbinding

3D animatie

Woonwijken

Meeroevers
Met Meeroevers is de eerste wijk van Meerstad gerealiseerd. Met aantrekkelijke huizen en kavels, veel groen en ruimte, aan het Woldmeer en met een school en kinderopvang, is de toon voor de woonkwaliteit van Meerstad gezet. Mede dankzij de actieve buurtvereniging heerst er een goede sfeer in de wijk. Inmiddels genieten al vele gezinnen van het wonen, leven en spelen in Meeroevers.

Net als in de nieuwe wijk Tersluis, staat ook in Meeroevers een bescheiden, recreatieve haven gepland. Bij voldoende belangstelling komt de haven centraal te liggen tussen de brede school en het Oeverpad, met de steiger langs het Woldmeer. Op dit moment bieden de ligplaatsen langs het karakteristieke ‘Waterfront’ nog voldoende aanlegmogelijkheden.

Tersluis
Tersluis is de tweede wijk van Meerstad. Liggend aan het Woldmeer, het Park en de vaarverbinding met stad en wad, is Tersluis een plek waar je kunt wonen met veel ruimte en natuur om je heen.

De sluis en de haven zullen straks bijzondere trekpleisters vormen in Tersluis. De openbare ruimte rondom de sluis bestaat straks uit een dorpsplein met toekomstige mogelijkheden voor kleinschalige buurtvoorzieningen, zoals winkels en een horecagelegenheid met buitenterras.
De kleine haven markeert aan de westzijde de entree naar Tersluis en zal plaats bieden aan boten van zowel bewoners als passanten.

IJsbaanlocatie
In het noordoostelijke deel van Meerstad, in de omgeving van Lageland, is een kleinschalige woonwijk gerealiseerd. De zogeheten IJsbaanlocatie biedt ruimte aan grote vrije kavels. De eerste bewoners die zich hier hebben gevestigd, kozen bewust voor de rust en de ruimte in dit gebied en voor de prachtige vergezichten in de natuur.