Park

Een aanwinst voor Meerstad én voor de stad en regio is het park. Deze bijzondere groenzone gaat de entree vormen van Tersluis en verbindt straks de wijken Meeroevers en Tersluis met het tussengelegen toekomstige woongebied Groenewei.

In het park kun je niet alleen genieten van prachtige vergezichten over het Woldmeer, maar je vindt tussen de grasheuvels door ook talrijke soorten bomen, struiken en bloemen, en een waterpartij die het park halverwege doorsnijdt. Sommige fiets- en wandelpaden bewegen mee met de plooien in het landschap, andere paden snijden er juist scherp doorheen, waardoor je de niveauverschillen nog meer ervaart. Het natuurlijke speelterrein aan de zuidkant van het park, grenzend aan het water, biedt straks talrijke mogelijkheden voor natuurlijk spelen. Met bijvoorbeeld stapstenen in het water, klimbomen, een trekvlot, een uit hout opgetrokken kabelbaan en ruimte voor het bouwen van hutten.

Naast sport en spel krijgen ook cultuur en (buurt)festivals er de ruimte en komt er op termijn een strand met horecavoorziening, waar het gehele jaar goed toeven zal zijn. Kortom, een park om (vanaf medio 2019) te beleven, in te ontspannen en in te spelen, voor alle leeftijden en voor iedereen!