Maisdoolhof Meerstad

 1. Home
 2. Maisdoolhof Meerstad

Alle ruimte
voor speurneuzen

Ieder zomer kun je verdwalen in Maisdoolhof Meerstad. Het doolhof is bijna 3 voetbalvelden groot en telt maar liefst 4 km aan paden. Genoeg ruimte voor speurneuzen om lekker rond te dwalen. Het doolhof ligt pal naast strand Meeroevers. Een kleinschalig recreatiestrand met alle voorzieningen voor een leuke en actieve dag.

Lantaarntocht voor echte speurneuzen!

Op vrijdag 27 september is er een lantaarntocht voor speurneuzen van 4 t/m 12 jaar, hiermee sluiten we het maisdoolhof seizoen voor dit jaar af. Er is een programma voor kinderen van 4 tot 8 jaar (dit begint om 18:00 uur) en voor kinderen van 8 t/m 12 jaar (dit begint om 20:00 uur).

De kosten voor deelname zijn € 2,50 per kind, dit kan de 27e bij aankomst contact betaald worden. Opgeven doe je door een mail te sturen naar info@meerstad.eu met daarin de volgende gegevens:

 • Voornaam
 • Achternaam
 • Leeftijd

Opgeven kan t/m woensdag 25 september. Ook kun je je vrijdagavond bij het Maisdoolhoof nog aanmelden.

Routebeschrijving

Je vindt het Maisdoolhof aan de Waterviolier in Meerstad (9613 BH). Klik hier voor een routebeschrijving. Bij aankomst kan je je melden bij de snackwagen van Knal Verhuur b.v. op strand Meeroevers.

Openingstijden Maisdoolhof Meerstad

Maisdoolhof Meerstad is gratis toegankelijk en is
geopend vanaf 26 juli t/m 27 september.

Openingstijden na de zomervakantie (26 augustus):
Woensdag 13.00 uur – 17.30 uur
Vrijdag 13.00 uur – 17.30 uur
Zaterdag 10.00 uur – 17.30 uur
Zondag 10.00 uur – 17.30 uur

Informatie en spelregels

Het Maisdoolhof kan modderig en nat zijn. Houd er dus rekening mee dat je kleding (flink) vies kan worden. En modderlaarzen of niet, je kunt natuurlijk na je speurtocht altijd een verfrissende duik nemen in het naastgelegen meer.

 • Bij regen is het doolhof gesloten. Actuele berichten lees je op de Facebookpagina van het Maisdoolhof.
 • Betreden van het doolhof is geheel op eigen risico.
 • Het doolhof is niet toegankelijk voor honden.
 • De paden kunnen oneffen zijn en zijn niet begaanbaar met kinderwagens en rolstoelen.
 • Onder de 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.
 • Toegang is gratis.

Kinderfeestje of groepsuitje?

Wil je een kinderfeestje of uitje organiseren neem dan contact op met Bureau Meerstad. Via info@meerstad.eu of via Knalverhuur, bereikbaar via telefoonnummer 06 – 45 63 61 78. In combinatie met een uitje kun je kiezen uit de volgende arrangementen.

 1. Frites met kroket of frikandel, ijsje en ranja, € 5 p.p.
 2. Frites met hamburger, ijsje en ranja, € 6 p.p.

Buiten spelen in Meerstad

Een wandeling door het doolhof, suppen of kajakken op het Woldmeer en een kijkje vanaf de uitkijktoren is een belevenis voor jong en oud! Op het strand naast het doolhof is er voor hen alle gelegenheid om lekker te spelen in de zandbak en te klimmen en klauteren op boomstammen. Op het strand kun je beschut aan de gezellige picknicktafels uitrusten en genieten van een kopje thee, koffie, iets fris of wat lekkers van de snackcorner.