Waterwoningen

Locatie: Meeroevers, Meeroevers, Meerstad
Project: Meerstad, Waterwoningen
  • Vrije kavel
  • 0 van 16 beschikbaar
  • Nog niet in aanbouw
  • € 0
Belangstelling >
impressieimpressieimpressieimpressie
[Klik op de afbeelding(en) om te vergroten]
vorige
volgende

Type: Waterwoningen

De waterwoning is een drijvende woning die op de waterkavel met palen wordt verankerd met de ondergrond. De woning blijft dus permanent liggen op de door u gekochte waterkavel. De waterwoningen en de kavel zijn daarmee een onafscheidelijk geheel en kunt u niet meer splitsen. De waterwoningen in Meerstad worden gebouwd conform het Bouwbesluit. Zij voldoen hiermee aan de eisen van nieuwbouwwoningen. De arkenbouwer bouwt de woning op zijn eigen werf, daarom heeft u voor de financiering een scheepshypotheek nodig. U sluit voor de koop van de waterwoning twee overeenkomsten. Een voor de koop van de waterkavel en één voor de waterwoning. De waterkavels worden verkocht door de gemeente Groningen en de waterwoning koopt u van ABC Arkenbouw te Urk.

Het is mogelijk om bij de Waterwoning een drijvend terras te realiseren. Dit terras wordt door de arkenbouwer optioneel aangeboden. Ook is het mogelijk om op uw kavel een boot aan te leggen.

De waterwoning is bereikbaar met een loopbrug. In verband met de wisselenden waterstanden wordt de loopbrug met een flexibele verbinding aan de waterwoning bevestigd.

Op de wal wordt een berging gerealiseerd. Hierin bevindt zich de meterkast. Voor de berging geldt een opstalrecht; met andere woorden, u wordt wel eigenaar van de berging maar niet van de onderliggende grond. Bij waterkavels 1 t/m 8 dient u uw auto te parkeren aan het begin van de straat. Bij de overige waterkavels kunt u direct bij de waterwoning parkeren.

In de eerste fase van Meerstad wordt gasloos gebouwd. De waterwoningen worden verwarmd middels een warmtepomp.

Woningtype
Er is één woningtype ontwikkeld  door ABC Arkenbouw te Urk. Dit ontwerp is goedgekeurd door de welstandscommissie. U kunt het ontwerp in overleg met de bouwer aanpassen aan uw eigen woonwensen.

Type Parelduiker (ABC Arkenbouw vanaf € 263.000,- v.o.n. excl. waterkavel).

Door de verlaagde EPC-norm die in het bouwbesluit per 1//1/2015 van kracht is geworden zijn de bouwkosten voor de waterwoning gestegen. Dit heeft als gevolg dat de v.o.n.-prijs van de waterwoning afhankelijk van de specifieke wensen, indeling, gebruik van glas en eventueel extra zonnepanelen om de benodigde EPC-norm te bereiken tussen de € 10.000 - € 15.000 hoger kunnen worden. De Arkenbouwer informeert u graag over de meerkosten op basis van uw specifieke wensen.
 

Project: Meerstad, Waterwoningen

In het gebied tussen de oostzijde van de stad Groningen en Slochteren verrijst de komende jaren Meerstad. Meerstad staat voor de opvatting over hoe mensen vandaag de dag willen wonen, leven en recreëren: vrij en ongebonden in de ruimtelijkheid van de natuur, maar met de geneugten van de stad binnen handbereik. Bovendien wil Meerstad een bijdrage leveren aan de realisatie van belangrijke ecologische en planologische doelstellingen in het gebied en in de regio.  Daarom wordt nu een totaal nieuw woongebied ontwikkeld: wordt er een meer gegraven, wordt bestaande natuur vervlochten met nieuwe soms tijdelijke natuur, worden huizen gebouwd, voorzieningen gerealiseerd en gepland, toegangswegen vernieuwd en worden recreatiemogelijkheden gecreëerd. Elke dag brengen we daarmee de toekomst een beetje dichterbij. In Meerstad wordt het allemaal meer. Meer natuur. Meer water. Meer lucht. Meer avontuur. Meer ontspanning. Meerstad, dat is meer ruimte om te wonen, te recreëren en te leven. En dat op nog geen 8 km van de binnenstad van Groningen.

Ligging en omgeving
Meerstad wordt gerealiseerd ten noordoosten van de A7. Het bijzondere woongebied ligt dan ook op grondgebied van zowel de Gemeente Groningen als de Gemeente Slochteren en brengt daarmee het beste van twee werelden samen.  Door de bijzondere ligging vormt Meerstad ook een schakel tussen de natuurgebieden van Midden Groningen en de natuur rond en boven het Zuidlaardermeer in Groningen en in Drenthe. Door de nieuwe natuur die in het plangebied wordt gecreëerd is de schakel die Meerstad vormt er één met een eigen waarde. Nieuwe natuur die een kwaliteit toevoegt aan de reeds bestaande gebieden.

Recreatie
Het water speelt een centrale rol in Meerstad. Voor de bewoners maar ook voor bezoekers. Sommige oevers worden geschikt gemaakt voor wonen en recreëren, op andere oevers krijgen flora en fauna alle ruimte. Straks genieten bewoners van het betoverende uitzicht over het water, varen recreanten en bewoners op een mooie dag over het meer, wordt er in de winter druk geschaatst en genieten natuurliefhebbers van mooie bloemen en vogels aan de oever. Het meer zorgt letterlijk voor ruimte en weidsheid. Ook dat gevoel van ruimte maakt Meerstad bijzonder. Hier en daar komen vissteigers en kleine haventjes. De bestaande fiets­ en wandelroutes zullen worden uitgebreid.  Natuurlijk speelt in een waterrijk gebied vaarrecreatie een belangrijke rol. Kleine boten en kano’s krijgen volop de ruimte. Het Slochterdiep biedt een verbinding met het Schildmeer en met de stad Groningen. 
   
Natuur
Tweederde van Meerstad zal bestaan uit natuur en water, slechts een derde uit bebouwing. Die verhouding maakt Meerstad tot een uniek project in Nederland. U kunt in Meerstad te midden van de natuur wonen; ‘stads’, in of aan de rand van een bos, op of aan het water, aan een park, in een hofje of aan een ’ouderwetse’ laan met veel bomen. Maar waar u ook woont in Meerstad, de natuur is altijd dichtbij.

Wonen
De hele aanpak van Meerstad is gericht op meer woonplezier. U krijgt ‘meer huis’ door het gevoel van ruimte eromheen. En er valt ook echt een huis te kiezen in Meerstad. Verschillende woonwijken met elk een specifiek karakter, eigen woningdichtheid en type woningen kenmerken straks het woongebied. Er zijn volop keuzemogelijkheden in Meerstad en dat biedt iedereen de kans om zijn of haar woonideaal te verwezen lijken. In Meerstad voelt iedereen zich thuis.

Meer
Meerstad, de naam zegt het al. Het water is essentieel in het woongebied. Het prachtige Woldmeer, dat al gedeeltelijk is aangelegd, speelt een centrale rol in Meerstad. Het Woldmeer heeft in alle seizoenen veel te bieden. Een meer waarin je straks heerlijk kunt zwemmen. Een meer om op te zeilen en te varen.  Een meer waarop in de winter geschaatst kan worden. En natuurlijk een meer om aan te wonen. Wonen aan en óp het water. Niet alleen aan het meer zelf, maar ook aan de haven of een van de vele vaarten die Meerstad rijk zal zijn.

De ligging van het project

bouwnr. status kavel prijs
1Verkocht664m²
2Verkocht612m²
3Verkocht432m²
4Verkocht437m²
5Verkocht496m²
6Verkocht402m²
7Verkocht389m²
8Verkocht514m²
9Verkocht353m²
10Verkocht347m²
11Verkocht364m²
12Verkocht351m²
13Verkocht370m²
14Verkocht372m²
15Verkocht412m²
16Verkocht393m²
Prijzen Vrij Op Naam inclusief BTW.. Aan de prijzen, genoemde oppervlakten en het energielabel kunnen geen rechten worden verleend.

Makelaars(s)

logo

Wichers Van der Schaaf

Pop Dijkemaweg31 9731 BBGRONINGEN T: 0505497654 info@wichersvanderschaaf.nl http://www.wichersvanderschaaf.nl

Opdrachtgever(s)

logo

Gemeente Groningen

Postbus7081 9701 JBGRONINGEN T: 14050 info@groningen.nl http://gemeente.groningen.nl