1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. 18 maart Expodag Architect-toon!

18 maart Expodag Architect-toon!

Op vrijdag 18 maart is het zo ver, dan presenteren de leerlingen van OBS Driepan hun virtuele Meerstad aan de burgemeester van Slochteren. 

Jonge ontwerpers
Het project Architect-toon! is ontstaan om kinderen op een actieve en innovatieve manier te betrekken bij het maatschappelijke vraagstuk van stadsvernieuwing. Hoe zou jij willen wonen in Meerstad? Hoe ziet jouw ideale huis eruit? Met deze vragen in het achterhoofd gingen leerlingen van OBS de Driespan op zoek naar informatie op internet, bij experts op het gebied van architectuur en bij inwoners uit Harkstede. In de projectweek gingen ze aan de slag met klei, een 3D-scanner en een web-gebaseerde 3D omgeving. Door middel van de 3D-scanner toverden zij hun fysieke maquettes om tot virtuele 3D-huizen die zij tot in detail bewerkten met speciale software. Dit proces werd ondersteund door Creative Learning Lab van Waag Society, Bibliotheken gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren, architecten en kunstenaars. Zo kregen de leerlingen o.a. workshops in mediawijsheid en ontwerptechnieken.

Ontdek het virtuele Meerstad!
Tijdens de Expodag van Architect-toon! op 18 maart presenteren de leerlingen hun fysieke ontwerpen en lanceert burgemeester Cees Verstegen van de gemeente Slochteren het Meerstad van de leerlingen. Vervolgens zal met het publiek, waaronder Bureau Meerstad en de wethouder, een kijkje worden genomen in deze virtuele wereld.

De expodag vindt van 15:00 tot 17:00 plaats in basisschool OBS de Driespan:
Dorpshuisweg 36
9617 BN Harkstede
050-4041675
www.obsdriespan.nl

Wilt u de Expodag bijwonen? Stuur dan een mailtje naar mailbox@obsdriespan.nl.