Recreatie Meerstad

  1. Home
  2. Recreatie Meerstad

Voorzieningen en

evenementen

Waar je je ook bevindt in Meerstad, het Woldmeer en de natuur zijn altijd dichtbij. Meerstad is het mooiste en groenste stadsdeel van Groningen en daar mag iedereen van genieten. De mogelijkheden voor ontmoeten en actief ontspannen zijn wat ons betreft een aanwinst voor stad en omgeving. Om kennis  maken met het mooie Meerstad zijn er jaarlijks een aantal leuke evenementen en activiteiten. Georganiseerd door zowel Bureau Meerstad, de bewonersvereniging Meeroevers, Staatsbosbeheer en/of  de initiatiefnemers van de omliggende dorpen. Bekijk hier de Meerstad evenementen van 2019.


Strand Meeroevers

Tussen het Maisdoolhof en de uitkijktoren ligt het natuurstrandje van Meeroevers. Een kleinschalig recreatiestrand met alle voorzieningen voor een leuke en actieve dag. Hier kun je naast zwemmen en zonnen ook supboarden, kajakken , kiten, windsurfen, beachvolleyballen én vooral ontspannen. Bewoners zeggen niet voor niets dat het voelt alsof je in Meerstad iedere dag vakantie hebt. Lees meer.

Park Meerstad

Park Meerstad is het grootste openbare land-art project van Nederland. Het glooiende park wordt ongeveer net zo groot als de drafbaan in het stadspark van Groningen. De contouren van het park zijn al duidelijk zichtbaar.  Eind 2019 is het park gereed. De ontwikkeling van het park is een samenwerking tussen het Centrum Beeldende Kunst (CBK Groningen), gemeente Groningen en Bureau Meerstad, én ook de bewoners hadden een stem in het geheel! Lees meer.

Het Woldmeer

Het Woldmeer is een aantrekkelijk recreatiemeer, dat in alle seizoenen veel te bieden heeft. Je  kunt er wandelen, fietsen, zwemmen, zeilen en varen. En in de winter natuurlijk schaatsen. Het meer wordt in oppervlakte groter dan het Paterswoldsemeer en, door de vele eilanden die er komen, intiemer van sfeer dan het Zuidlaardermeer. Aan de westoever komen vele trekpleister   waaronder een strand en een  horecagelegenheid.
Lees meer.

Vaarrecreatie

Vanaf het Woldmeer heb je een direct vaarverbinding met de stad en het regionale water. Via de 30 meter lange en 6 meter brede sluis vaar je via het Slochterdiep en het Eemskanaal richting Groningen. Op het Woldmeer ervaar je direct de sfeer die zo kenmerkend is voor Meerstad: een afwisselend beeld met water en natuureilanden, waarop vogels kunnen nestelen, met afwisselende doorkijkjes, vergezichten en besloten ruimtes. Een uniek vaargebied dus! Lees meer.

Wandel- en fietsnetwerk

Meerstad, Middelbert en Engelbert hebben hun eigen ommetje. Ommetjes zijn korte wandelroutes, die door Landschapsbeheer Groningen en bewoners zijn uitgezet in en rond hun dorp in de provincie Groningen. Vaak lopen ze over historische paden. Voor bewoners zijn het heerlijke zondagmiddag- en zomeravondwandelingen en voor bezoekers een ontspannen en leuke manier om de provincie te ontdekken.

Het Maisdoolhof

Elke zomer kun je verdwalen in Maisdoolhof Meerstad. Het doolhof  is bijna 3 voetbalvelden groot en telt maar liefst 4 kilometer aan paden. Genoeg ruimte voor speurneuzen om lekker rond te dwalen. Het doolhof ligt pal naast strand Meeroevers. Een wandeling door het doolhof, suppen of kajakken op het Woldmeer en een kijkje vanaf de uitkijktoren is een belevenis voor jong en oud! Voor de allerjongste speurders is er ook een klein doolhof, waarin ze op zoek kunnen gaan naar de dieren van Meerstad Lees meer.