Wandelen en hardlopen in Meerstad

Wandelen en hardlopen in Meerstad

Recreatie in Meerstad

  1. Home
  2. Recreatie
  3. Wandelen en hardlopen in Meerstad

Mooie wandelroutes en

een groen hardloopparcours

Ontdek Meerstad

In en om Meerstad zijn meerdere wandelroutes waarmee je het gebied, het Woldmeer en de omliggende dorpen kan verkennen. Voor bewoners zijn het heerlijke zondagmiddag- en zomeravondwandelingen, voor bezoekers een ontspannen en leuke manier om het gebied te ontdekken.

Download wandelroutes Meerstad

Wandeling Meeroevers

Rondje Woldmeer

Zoek je een leuke wandeling of fietstocht rondom het Woldmeer? Download dan ‘Rondje Woldmeer’. Let op: niet alle wandelpaden zijn verhard en er zitten ‘olifant paadjes’ in de wandelroute. Het is dus mogelijk dat sommige paden met slechte weersomstandigheden modderig zijn of dat sommige stukken niet begaanbaar zijn voor mensen die slecht ter been zijn. De fietspaden op deze route zijn wel verhard.

Bekijk meer fietsroutes hier.

Ommetjes

In en rondom Meerstad, Engelbert en Middelbert heb je verschillende ommetjes. Kijk hier voor meer informatie.

Hardloopwedstrijd de MEER-run

De MEER-run is een gezellige hardloopwedstrijd dwars door de natuur van Meerstad en de omliggende historische dorpen. Tijdens de MEER-run lopen een paar honderd deelnemers een uitdagend hardloopparcours op verharde en onverharde paden. Er is keuze tussen de route van 6 km of een langere route van 12 km. Ook de kleine hardlopers kunnen meedoen, voor hen zijn er routes van 500 meter en 1.000 meter. Of en wanneer de MEER-run weer georganiseerd wordt is op dit moment niet bekend.

Zie voor meer info meer-run.nl

Pronkjewailpad

Meerstad is ook onderdeel van het Pronkjewailpad. Dit langeafstandspad, bestaande uit een noord- en zuidroute van elk ongeveer 250 kilometer, voert dwars door de provincie Groningen en ook langs Meerstad.

Wandelknooppunten Groningen

Het fietsknooppuntennetwerk ken je wellicht al, maar wist je dat er ook een wandelknooppuntennetwerk bestaat? Hiermee stel je je eigen wandelroute samen, je wandelt gewoon van punt naar punt. Ook in Meerstad ligt zo’n knooppunt. Kijk voor een overzicht van alle knooppunten op de website van Wandelnetwerk Groningen.