Fietsen in Meerstad

Fietsen in Meerstad

Recreatie in Meerstad

  1. Home
  2. Recreatie
  3. Fietsen in Meerstad

Ontdek Meerstad

en omgeving op de fiets

Met de wind in je haren adem je de frisse lucht in. Je geniet van de vergezichten en wordt omringd door groen. Fietsen in en om Meerstad is een genot voor je zintuigen. Neem bijvoorbeeld het Oeverpad waar je onder prachtige treurwilgen fietst. Kijk je de ene kant op dan geniet je van het uitzicht over het Woldmeer, aan de andere kant vergaap je je aan het mooie straatbeeld met afwisselende huizen. Het woongebied Meerstad is nog relatief jong maar overal fiets je tussen de bomen, groenstroken en plekken met wilde bloemen.

De stad en ommeland op fietsafstand

Met de fiets ben je vanuit Meerstad ook zo in Groningen, dat hebben de meeste Meerstadjers ondertussen wel ervaren. Veel van hen laten dan ook de auto staan en pakken de fiets naar de Stad. Je kunt verschillende routes nemen richting de Stad en elke route is rechtstreeks. In de video hieronder vertellen de Meerstadjers waarom ze graag op de fiets naar de Stad gaan.

Terwijl de Stad dichtbij is, zit je hier ook midden in de natuur van het ommeland. Al fietsend ontdek je de vele historische dorpjes die Groningen rijk is.

Rondje Woldmeer

Zoek je een leuke wandeling of fietstocht rondom het Woldmeer? Download dan ‘Rondje Woldmeer’. Let op: niet alle wandelpaden zijn verhard en er zitten ‘olifant paadjes’ in de wandelroute. Het is dus mogelijk dat sommige paden met slechte weersomstandigheden modderig zijn of dat sommige stukken niet begaanbaar zijn voor mensen die slecht ter been zijn. De fietspaden op deze route zijn wel verhard.
Bekijk meer wandelroutes hier.

Bepaal je eigen route

Meerstad wordt omringd door diverse fietsroutes en is aangesloten op het fietsknooppuntennetwerk dat door heel Nederland loopt. Met deze knooppunten stel je je eigen fietsroute samen of fiets je bestaande routes die gebruik maken van het knooppuntennetwerk.

Fietsknooppunten in Groningen

Zelf bepalen waar je heen fietst? Kijk dan op de kaart met de fietsknooppunten in Groningen en maak je eigen route. De website met de knooppunten vind je hier.

Ontdek mooie routes

Met een bestaande route ontdek je de mooie plekjes in de provincie. Wat dacht je van een fietsroute naar de historische Fraeylemaborg? Of een door ’t Roegwold? Of een route met als een van de hoogtepunten de middeleeuwse kerk van Engelbert? Achter deze kerk vind je het eetbare fietspad, dit bijzondere fietspad is omzoomd door fruitbomen en is ook onderdeel van de wandelroute Ommetje Meerstad, Middelbert en Engelbert. En vergeet niet om naast de kerk van Engelbert ook de historische kerken van Middelbert en van Garmerwolde te bekijken.

Fietsroute Fraeylemaborg
Fietsroute ‘t Roegwold
Fietsroute Engelbert

Sportief fietsen bij een vereniging

Zoek je wat meer uitdaging dan is een fietsvereniging wellicht iets voor jou. Bij zo’n vereniging worden er regelmatig flinke routes gefietst en zijn er bijna wekelijks wel fietstrainingen in groepsverband. Zo ben je lekker buiten en werk je ook nog eens aan je conditie!

Hier vind je een overzicht van verschillende fietsverenigingen in en om de stad Groningen:

TC Het Trapstel
Cycle Sport Groningen
Cycling Espresso Groningen
NWVG Noordelijke Wieler Vereniging Groningen