Strand Meeroevers

Strand Meeroevers

Recreatie in Meerstad

  1. Home
  2. Recreatie
  3. Strand Meeroevers

Voor een leuke
en actieve dag

Tussen het Maisdoolhof en de uitkijktoren vind je strand Meeroevers. Een klein recreatiestrand met alle voorzieningen voor een leuke en actieve dag. Het water bij Strand Meeroevers is sinds 2020 officieel zwemwater. Hier kun je naast zwemmen en zonnen ook supboarden en kajakken, kiten, windsurfen, beachvolleyballen én vooral ontspannen! Bewoners zeggen niet voor niets dat het voelt alsof je in Meerstad iedere dag vakantie hebt.

Het strand bestaat volledig uit zand, loopt natuurlijk af richting het water en gaat over in de zandbodem van het meer. Aan de achterzijde loopt een groenstrook met jonge bomen waar je op een zelf meegebracht kleedje heerlijk kunt uitkijken over het water.

Zwemmen, kiten en windsurfen

Met behulp van een boeienlijn in het water geven we aan welk deel is gereserveerd voor de wateractiviteiten en welk deel voor het zwemmen. Voor de kiters en windsurfers is er bij de uitkijktoren een plek gereserveerd om te water te gaan. Zo kan iedereen veilig genieten van het Woldmeer. De waterkwaliteit van het Woldmeer in Meerstad wordt regelmatig gecontroleerd en is goed. Meer informatie over de (zwem)waterkwaliteit lees je hier. De spelregels voor gebruik vind je op de borden bij de ingang van het strand.

Maaisdoolhof

Terwijl je de parkeerplaats van het strand op rijdt, zie je gedurende de zomermaanden aan je rechterhand, het Maisdoolhof Meerstad. De ingang voor het doolhof vind je aan de strandzijde.

Zeil-surfschool Meerstad

Zeil-surfschool Meerstad biedt vanaf het voorjaar zeilcursussen en privé zeillessen aan op strand Meeroevers. Ook kun je sloepjes en supboards huren. Kijk op de website van zeil-surfschool Meerstad voor meer informatie.

Horeca

Elk jaar wordt het strand klaargemaakt voor een nieuw zomerseizoen, dit seizoen begint doorgaans in juni. In 2021 opent ondernemer Ronald Verheijen horecagelegenheid Het StrandHuis aan het strand in Meeroevers. Het StrandHuis blijft het hele jaar open en wordt een horecagelegenheid waar je kunt lunchen, loungen en dineren. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de bouw van Het StrandHuis. Het terras is al wel open op mooie dagen met een beperkt assortiment zoals ijs, koffie, thee en fris, maar ook een appeltaartje, tosti of snacks. De komende weken wordt het assortiment verder uitgebreid.

Uitkijktoren

De Robinia houten uitkijktoren is niet alleen een fraaie en duurzame landmark, het biedt bewoners en bezoekers ook de mogelijkheid om de ontwikkelingen in het gebied vanaf 8 meter hoogte te volgen. Op het hoogste uitkijkplateau van 16 m2 staan een tweetal informatiepanelen, die meer informatie geven over de vaarverbinding en woningbouwplannen. Kortom, het beklimmen van de toren zal je de mogelijkheid geven om het landschap te zien veranderen in een aantrekkelijk woon-, leef- en recreatiegebied. De toren is voor iedereen toegankelijk en per fiets en te voet bereikbaar.