Strand Meeroevers

Strand Meeroevers

Recreatie in Meerstad

  1. Home
  2. Recreatie
  3. Strand Meeroevers

Voor een leuke
en actieve dag

Tussen het Maisdoolhof en de uitkijktoren vind je strand Meeroevers. Een kleinschalig recreatiestrand met alle voorzieningen voor een leuke en actieve dag. Het water bij Strand Meeroevers is sinds 2020 officieel zwemwater. Hier kun je naast zwemmen en zonnen ook supboarden en kajakken, kiten, windsurfen, beachvolleyballen én vooral ontspannen! Bewoners zeggen niet voor niets dat het voelt alsof je in Meerstad iedere dag vakantie hebt.

Het strand bestaat volledig uit zand, loopt natuurlijk af richting het water en gaat over in de zandbodem van het meer. Aan de achterzijde loopt een groenstrook met jonge bomen waar je op een zelf meegebracht kleedje heerlijk kunt uitkijken over het water.

Zwemmen, kiten en windsurfen

Met behulp van een boeienlijn in het water geven we aan welk deel is gereserveerd voor de wateractiviteiten en welk deel voor het zwemmen. Voor de kiters en windsurfers is er bij de uitkijktoren een plek gereserveerd om te water te gaan. Zo kan iedereen veilig genieten van het Woldmeer. De waterkwaliteit van het Woldmeer in Meerstad wordt regelmatig gecontroleerd en is goed. Meer informatie over de (zwem)waterkwaliteit lees je hier. De spelregels voor gebruik vind je op de borden bij de ingang van het strand.

Verhuur kajaks en sups

Terwijl je de parkeerplaats van het strand op rijdt, zie je gedurende de zomermaanden aan je rechterhand, het Maisdoolhof Meerstad. De ingang voor het doolhof vind je aan de strandzijde. Het strandtentje verwelkomt de doolhof bezoekers en is direct zichtbaar als je het strand oploopt. Hier huur je ook het materiaal voor suppen en kajakken.

Supboards en tweepersoons kajaks zijn te huur voor € 5,- per uur. Speciaal voor kinderen tot en met 10 jaar hebben we sit-on-top kajaks voor € 2,50 per uur. Zwemvestjes zijn inbegrepen. Heb je inmiddels trek en dorst gekregen dan kun je bij het strandtentje, met het pas aangelegde beschutte terras en picknicktafels, terecht voor een snack en een drankje.

Zeilschool

Zeilschool Zuidlaardermeer biedt vanaf het voorjaar zeilcursussen en privé zeillessen aan op strand Meeroevers. Er is een optimistencursus speciaal voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar. De cursus vindt plaats op de zondagen van juni, augustus en september.

Ook ervaren zeilers boven de 14 jaar kunnen met behulp van privé lessen hun vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Op deze pagina lees je meer informatie over de cursussen en hoe je je kunt inschrijven.

Openingstijden

Elk jaar wordt het strand klaargemaakt voor een nieuw zomerseizoen, dit seizoen begint doorgaans in juni. In de zomerperiode staat er een strandtentje bij het strand waar je een ijsje en een frisje kunt halen. Ook is hier een toiletvoorziening.

In de vakantieperiode is het strandtentje dagelijks vanaf 10:00 uur tot 17:30 uur geopend. Buiten de schoolvakanties om op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.30 uur. Bij regenachtige dagen is het strandtentje gesloten. Houd de Facebookpagina in de gaten voor de actuele openingstijden.

Uitkijktoren

De Robinia houten uitkijktoren is niet alleen een fraaie en duurzame landmark, het biedt bewoners en bezoekers ook de mogelijkheid om de ontwikkelingen in het gebied vanaf 8 meter hoogte te volgen. Op het hoogste uitkijkplateau van 16 m2 staan een tweetal informatiepanelen, die meer informatie geven over de vaarverbinding en woningbouwplannen. Kortom, het beklimmen van de toren zal je de mogelijkheid geven om het landschap te zien veranderen in een aantrekkelijk woon-, leef- en recreatiegebied. De toren is voor iedereen toegankelijk en per fiets en te voet bereikbaar.