Park Meerstad

  1. Home
  2. Park Meerstad

Een uniek land-art park

Kleurrijk en afwisselend

Park Meerstad is het grootste openbare landkunstproject van Nederland. Het unieke ontwerp voor het park komt uit
handen van beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd en LAOS Landschapsarchitectuur. De ontwikkeling van het park is een samenwerking tussen het Centrum Beeldende Kunst (CBK Groningen), gemeente Groningen en Bureau Meerstad, én ook de bewoners hadden een stem in het geheel. In Park Meerstad komen kunst en natuur samen.

Benieuwd hoe Park Meerstad steeds meer vorm krijgt? Volg dan de ontwikkeling via onze bouwcam!

De ontmoetingsplek van Meerstad

In het park kun je straks niet alleen genieten van prachtige vergezichten over het Woldmeer, maar je vindt tussen de grasheuvels door ook talrijke soorten bomen, struiken en bloemen, en een waterpartij die het park halverwege doorsnijdt. Sommige fiets- en wandelpaden bewegen mee met de plooien in het landschap, andere paden snijden er juist scherp doorheen, waardoor je de niveauverschillen nog meer ervaart. Het natuurlijke speelterrein aan de zuidkant van het park, grenzend aan het water, biedt straks talrijke mogelijkheden voor natuurlijk spelen. Met bijvoorbeeld stapstenen in het water, klimbomen, een trekvlot, een uit hout opgetrokken kabelbaan en ruimte voor het bouwen van hutten.

Sport, spel en festivals

Naast sport en spel krijgen ook cultuur en (buurt)festivals er de ruimte en komt er op termijn een strand met horecavoorziening, waar het gehele jaar goed toeven zal zijn. Kortom, een park om vanaf medio 2019 te beleven, in te ontspannen en in te spelen, voor alle leeftijden en voor iedereen!
Meer lezen?

Download hier de flyer over Park Meerstad.
Artikel: Katoenen-lakens-leiden-tot-droompark-in-Meerstad.