1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Aanleg voetbalvoorziening in Meeroevers

Aanleg voetbalvoorziening in Meeroevers

Deze zomer kunnen de bewoners van Meeroevers voetballen op het nieuwe speelveldje dat wordt aangelegd langs de Zuidboldersweg, in de nabijheid van de school. De werkzaamheden voor de voetbalvoorziening, met een omvang van ca. 50 x 30 meter, zijn inmiddels gestart.

Het terrein wordt eerst bewerkt zodat daarna de drainage kan worden aangelegd. Deze dient ervoor te zorgen dat het veld niet te nat wordt en er dus zoveel mogelijk gespeeld kan worden. Hierna zal het veldje worden geprofileerd en geëgaliseerd om vervolgens een afrastering om het veld te plaatsen en het veld in te zaaien met een speciaal sportveld-mengsel. De afrastering om het veld wordt aangekleed met enkele struiken zodat deze opgaat in het groen. Tot slot zullen ook de doelen en een aantal bankjes worden geplaatst.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden zo’n drie weken in beslag gaan nemen. Vervolgens zal het gras – afhankelijk van de weersomstandigheden – ongeveer zes weken nodig hebben om te kunnen groeien. Bij warme en natte omstandigheden groeit het gras sneller en kan de periode mogelijk iets worden ingekort. Al met al verwachten we eind juni/begin juli een bespeelbaar voetbalveld gereed te hebben. Met dank aan de (jonge) actieve en sportieve Meerstadjers die samen met Bureau Meerstad het initiatief namen om deze voetbalvoorziening te realiseren!

Tijdelijke natuur en voorzieningen
Aan de oostzijde van Meeroevers graast al enige jaren een kudde Galloway-runderen. Er staat een uitkijktoren, deze zomer verrijst opnieuw het maisdoolhof, er komt een strandje en er kan straks dus ook worden gevoetbald. Mooie tijdelijke voorzieningen en investeringen in het landschap die ervoor zorgen dat het gebied steeds leuker en aantrekkelijk wordt om te wonen en te beleven.

Uiteindelijk wordt dit gebied gereed gemaakt voor woningbouw. Maar, aangezien de plannen zich de komende jaren vooral richten op de ontwikkeling aan de noord- en westkant van Meeroevers, is de locatie een goede bestemming voor tijdelijke natuur en avontuur in combinatie met spelen.