Aanplant 200 nieuwe bomen
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Aanplant 200 nieuwe bomen

Aanplant 200 nieuwe bomen

Deze week is er gestart met het planten van ruim 80 bomen in de noordelijke berm van de Vossenburglaan, de entreeroute vanaf de Hoofdweg naar de wijk Tersluis. Daarnaast komen er even zoveel bomen aan de noordzijde van Tersluis. Uiteindelijk worden er nog meer bomen geplant in dit gebied, maar die volgen later vanwege toekomstige bouwactiviteiten.

De variëteit in bomen, die straks bijdragen aan het groene uiterlijk van de laan, is aanzienlijk. Zo worden er in totaal 12 type bomen geplant, waaronder de Moeraseik, Iep, Zwarte Tupelo en Linde. De plantwerkzaamheden nemen naar verwachting zo’n drie weken in beslag en zullen nagenoeg geen hinder veroorzaken voor het verkeer dat over de Vossenburglaan gaat.

Ook strand Meeroevers wordt dit voorjaar verder aangekleed met 30 bomen. Hier zie je straks Elzen, Wilgen, Berken en Iepen aan de oostzijde van het voetpad.

Met de aanplant deze nieuwe bomen zijn er al bijna 1.000 bomen geplant in Meerstad én er zullen nog vele volgen. Meerstad investeert nu en de komende jaren volop in de natuur. Zo wordt het Woldmeer steeds groter, worden bestaande en recent aangelegde groengebieden uitgebreid en verbonden en komen er meer aantrekkelijke recreatieve routes.