1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Afrondende werkzaamheden Driebondsweg

Afrondende werkzaamheden Driebondsweg

Er is de afgelopen periode volop gewerkt aan het verbreden van de Driebondsweg en de aanleg van het vrij liggende fietspad voor een goede en veilige verbinding van en naar de stad. Ter afronding hiervan zijn we begin deze week overgegaan tot het aanbrengen van de laatste laag asfalt en belijning op de Driebondsweg. Op dinsdagavond was de weg alweer volledig begaanbaar.

Naast de afrondende werkzaamheden aan de Driebondsweg, stonden er vanaf woensdag 11 mei ook wegwerkzaamheden gepland aan de kruising Borgweg – Borgsloot. Tot en met 20 mei zou er daarom geen doorgaand verkeer mogelijk zijn tussen de Hoofdweg en Ruischerbrug. Echter, vanaf maandagmiddag 16 mei a.s. wordt de weg weer opengesteld voor het verkeer.

Deze week bereikte ons namelijk het bericht van de NAM dat zij eens in de 6 jaar groot onderhoud plegen aan hun locatie aan het Slochterdiep, en dat zij in verband met hun materieel en aanrijdroutes gebruik moeten maken van het tracé over de betreffende kruising. En laat het nu net zo zijn dat hun planning samenvalt met die van ons. Wij hebben daarop besloten de werkzaamheden aan de kruising Borgweg uit te stellen, waarbij we alvast wel kunnen aangeven dat deze rond de zomervakantie worden uitgevoerd. We houden u uiteraard op de hoogte!