Allereerste projectbouwwoningen worden gebouwd in De Zeilen
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Allereerste projectbouwwoningen worden gebouwd in De Zeilen

Allereerste projectbouwwoningen worden gebouwd in De Zeilen

Wethouder Roeland van der Schaaf geeft startsein

Op vrijdag 3 september 2021 is door wethouder Roeland van der Schaaf -met het onthullen van het bouwbord- het startsein gegeven voor het allereerste nieuwbouwproject ‘Driemaster’ in De Zeilen Meerstad. Het nieuwbouwproject Driemaster van Kooi Bouwbedrijf in samenwerking met ontwikkelaar Blue Banner RED bestaat uit 14 hoekwoningen, 20 tussenwoningen en 2 halfvrijstaande woningen.

De woningen van Driemaster liggen straks in de jongste wijk van Meerstad: De Zeilen. De woningen liggen in de bocht van de Vossenburglaan. Project Driemaster ligt niet direct aan het water, maar biedt wel doorkijkjes naar het Woldmeer. De architectuur is robuust, met verspringende voorgevels en een mix van hoge puntdaken en platte daken.

Wethouder Roeland van der Schaaf is blij met de start van het project in de jongste wijk De Zeilen. “Met deze starthandeling wordt een belangrijke fase gemarkeerd in de ontwikkeling en realisatie van de wijk De Zeilen, in het bijzondere woon- en recreatiegebied Meerstad.”

“Alle woningen van het project zijn inmiddels verkocht. In oktober start de bouw van het project. Naar verwachting worden de woningen in het derde kwartaal van 2022 opgeleverd”, aldus Bouwbedrijf Kooi Appingedam.