Ballon Fiësta Meerstad 2018: het aftellen is begonnen!
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Ballon Fiësta Meerstad 2018: het aftellen is begonnen!

Ballon Fiësta Meerstad 2018: het aftellen is begonnen!

Meerstad maakt zich op voor het tweedaagse luchtballonnen- en waterspektakel: Ballon Fiësta Meerstad. Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september a.s. is het zover en stijgen er met goed weer zo’n 30 heteluchtballonnen op. Naast traditionele luchtballonen zijn er ook diverse special shapes die het luchtruim kleuren. Primeurs tijdens deze editie zijn hond Rocky en stripfiguren Calimero en zijn vriendinnetje Priscilla. Zij maakten alle drie deze week hun eerste vaart. Daarnaast komt ook de kip dit jaar voor het eerst naar Meerstad. Deze ballon stijgt niet op maar je kunt er wel in rondlopen. De absolute eyecatcher van deze negende editie is ‘De Motor’, die met een omvang van maar liefst 38 meter hoog en 44 meter breed de grootste ballon is van Europa. Ook het aanvullende programma biedt volop vertier, met diverse activiteiten en shows op en bij het Woldmeer. Beide avonden worden afgesloten met een ‘Night Glow’, waarbij de luchtballonnen als levensgrote lampionnen de omgeving verlichten op de maat van de muziek.

Programma
Bezoekers van Ballon Fiësta Meerstad zijn vanaf 17.30 uur van harte welkom op het evenemententerrein. Om 18.00 uur zullen de ballonvaarders zich gereed maken voor de vaarten. De ballonnen stijgen zoveel mogelijk één voor één op, zodat het kleurrijke spektakel zo lang mogelijk kan worden aanschouwd. Naar verwachting zullen de eerste ballonnen rond 18.45 uur het luchtruim kiezen. Wie zelf niet meevaart, maar wel benieuwd is naar de sfeer van dichtbij, kan deelnemen aan het aanvullende programma. Het publiek kan bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de verschillende modelballonnen, op de foto gaan in een luchtballon, in een waterbal over het Woldmeer lopen en genieten van de flyboard-show. Night Glow Meerstad, misschien wel het hoogtepunt van de avond, zal rond 21.30 uur van start gaan. Op het terrein zijn diverse foodtrucks aanwezig voor een hapje en een drankje.  Wie graag op de hoogte blijft van alle actuele nieuwtjes, kan het beste de speciale Ballon Fiësta Meerstad Facebookpagina volgen.

Verkoop tickets
Bezoekers die graag een ballonvlucht willen maken, kunnen nog steeds een ticket aanschaffen. De prijs voor een ballonvlucht inclusief champagnedoop, certificaat en vervoer terug bedraagt €149,- per persoon. Neem contact op met Bureau Meerstad via info@meerstad.eu of 050-5995710 voor het boeken van een ticket of meer informatie.