1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Maxime Verhagen verricht officiële handeling 38 nieuwe woningen

Maxime Verhagen verricht officiële handeling 38 nieuwe woningen

– PERSBERICHT –

Harkstede, 25 augustus 2014

Op woensdag 27 augustus zal Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, in aanwezigheid van de toekomstige bewoners en overige betrokkenen, de feestelijke paal slaan ter gelegenheid van de start van het nieuwbouwproject ‘Thuis in Meerstad’. Thuis in Meerstad is onderdeel van de wijk Meeroevers, gelegen aan de oostzijde van de stad Groningen, en bestaat uit de bouw van 38 karakteristieke eengezinswoningen in Oudhollandse bouwstijl. De verkoop van woningen startte eind februari dit jaar. Ruim een half jaar later zijn bijna alle woningen verkocht of onder optie genomen. Reden voor BAM Woningbouw Noordoost, realisator van dit project, om na deze succesvolle verkoopperiode direct over te gaan tot bouwen.

De woningen
Het project bestaat in totaal uit 38 grondgebonden koopwoningen in twee verschillende types. De woningen zijn onderdeel van de BAM Wooncollectie. Dit innovatieve woningbouwconcept van BAM won vorig jaar nog de eerste Gouden Duimstok van Vereniging Eigen Huis; een prijs voor de meest klantgerichte nieuwbouwinnovatie. BAM biedt de kopers met het unieke concept van Victor&Wonen de mogelijkheid om hun woning woonklaar op te laten leveren. Interieurdesigner Victor Meuwissen heeft woningontwerpen gemaakt gebaseerd op verschillende Woonsferen en Leefwijzen, waarbij de kopers zelf bepalen hoe straks hun nieuwe huis er uit ziet wanneer ze de sleutel krijgen. Van de plaats van de keuken en de indeling van de kamers tot de kleuren op de wand en wat er op de vloer ligt. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Belangstellenden kunnen nadere informatie verkrijgen via makelaar Wichers Van der Schaaf, via de projectwebsite www.thuisinmeerstad.nl of www.meerstad.eu.

Meeroevers
Meeroevers is de eerste wijk die momenteel wordt gerealiseerd in het natuurlijke woongebied Meerstad; een bijzondere plek in Nederland. Met aantrekkelijke, betaalbare huizen en kavels, veel groen, veel ruimte en het eerste deel van het Woldmeer wordt de toon voor woonkwaliteit van Meerstad gezet. Meeroevers biedt de bewoners niet alleen volop ruimte en natuur, maar ook belangrijke voorzieningen zoals basisonderwijs en kinderopvang. Het gebied is daarom een uitstekende woonlocatie voor gezinnen met kinderen. Ook de directe omgeving van Meerstad biedt vele voorzieningen. Zo is er al een keur aan winkels op een paar minuten afstand van Meeroevers, aan de Rijksweg richting Groningen of in Harkstede (Slochteren). Het centrum van de stad Groningen ligt bovendien op minder dan acht kilometer afstand. De komende jaren zal Meerstad zich steeds verder gaan ontwikkelen in al haar facetten. De ideale combinatie van het buitenleven en het goede van de stad.