Beeldschone onderwaterfoto’s in informatiecentrum Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Beeldschone onderwaterfoto’s in informatiecentrum Meerstad

Beeldschone onderwaterfoto’s in informatiecentrum Meerstad

– Persbericht Natuur en Milieu federatie Groningen –  

Beeldschone onderwaterfoto’s in informatiecentrum Meerstad
Expositie tijdens herfstvakantie

Vanaf zaterdag 17 oktober tot en met zondag 25 oktober 2015 zijn de onderwaterfoto’s behorend bij de campagne Beeldschoon Water te bewonderen in het drijvende informatiecentrum Meerstad. Voor de campagne is een serie unieke onderwaterfoto’s gemaakt in diverse beken en waterlopen in de provincie Groningen. Een gedeelte van de mooiste foto’s van de campagnes zijn nabij Meerstad gemaakt, in het heldere water van de Slochter Ae.

Met de campagne vragen de waterschappen Hunze & Aa’s en Noorderzijlvest, de gemeente Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen aandacht voor waterkwaliteit. Bovendien is het een oproep aan iedereen om ons water schoon te houden.

Er wordt op nog meer plekken aandacht gevraagd voor de campagne. Zo hangt een groot fotodoek met een kikker onder de Emmabrug en staan op toeristische locaties in de provincie informatieborden met de onderwaterfoto’s. Bovendien zijn op diverse toeristische plaatsen ansichtkaarten verspreid van de campagne. Deze zijn ook bij de tentoonstelling gratis mee te nemen door bezoekers.

Samen werken aan water
De afgelopen jaren hebben de waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest en de gemeente Groningen zich ingespannen om de waterkwaliteit flink te verbeteren. Maar hoe ziet het leven onder water er eigenlijk uit? Beeldschoon Water brengt dit schitterend in beeld. De tientallen waterplanten, waterdieren en onderwaterlandschappen op de foto’s illustreren het bijzondere verhaal.

Waterkwaliteit Meerstad
Ook Meerstad hecht veel waarde aan de kwaliteit van het water dat een centrale rol speelt in de ontwikkeling van het woon-, leef- en recreatiegebied. Het Woldmeer, als kloppend hart van Meerstad, is namelijk niet alleen een meer om aan te wonen, maar ook om in te zwemmen of op te varen. Onlangs bleek na onderzoek dat ook de kwaliteit van het water in Meerstad zeer goed is.

Kijk voor alle informatie, wandelroutes en foto’s op beeldschoonwater.nl. Voor meer informatie over de locatie en openingstijden van het drijvende Informatiecentrum Meerstad, klikt u hier