1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Beleef de gastvrijheid van Lageland tijdens ‘Gastvrij Lageland’

Beleef de gastvrijheid van Lageland tijdens ‘Gastvrij Lageland’

Na het succes van vorig jaar, wordt ook dit jaar het fietsevenement ‘Gastvrij Lageland’ georganiseerd waarbij de gastvrijheid van Lageland voorop staat. Deelnemers aan dit evenement kunnen per fiets diverse locaties aandoen en kennis maken met de cultuur, natuur, creativiteit en activiteit in Lageland. Gastvrij Lageland vindt plaats op 26 en 27 juni a.s. van 11:00 tot 17:00 uur en gaat officieel van start bij Café de IJzeren Klap. 

Diverse lokale ondernemers en bedrijven openen tijdens het laatste weekend van juni hun deuren. Het aantal locaties waar men een bezoek aan kan brengen is ten opzichte van vorig jaar uitgebreid. Zo kunnen deelnemers dit jaar de gastvrijheid onder andere beleven in Café de IJzeren Klap, waar tevens Bureau Meerstad haar plannen over het wonen en leven in Lageland/Meerstad presenteert.  Men kan ook een kijkje nemen bij Atelier ‘Olle Hoes, Boerderijtuin ‘De Tienhoeve’ en op nieuwe locaties in Lageland zoals een melkveehouderij waarbij ook LTO (agrarische ondernemersorganisatie) informatie geeft. Het Gastvrij Schuurtje heeft o.a. handgemaakte sieraden en schilderijen en man kan er wijn proeven. Via de Vereniging Groei en Bloei worden tevens kijktuinen opengesteld die bezocht kunnen worden door alle deelnemers aan het evenement. Vanwege het karakter maar ook de diversiteit van deelnemende partijen is Gastvrij Lageland een evenement geworden voor het gehele gezin.

Tijdens het weekend van Gastvrij Lageland zal zaterdag 26 juni om 19:00 de dag feestelijk worden afgesloten met een gezamenlijk buffet gevolgd door het ‘Midzomernachtfeest’ in Café De IJzeren Klap. De avond zal muzikaal worden omlijst door ‘The Groovies’. Iedereen is van harte welkom!