Besluitvorming afgerond over nieuwe fundament onder Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Besluitvorming afgerond over nieuwe fundament onder Meerstad

Besluitvorming afgerond over nieuwe fundament onder Meerstad

Gisteravond stemden de Provinciale Staten in met het nieuwe fundament onder Meerstad. De Gemeenteraden van Slochteren en Groningen deden dat al eerder en daarmee is nu de besluitvorming afgerond. Met de nieuwe ontwikkelstrategie en de nieuwe organisatie- en financiële structuur zijn de toekomst, kwaliteit en ambities – die Meerstad tot een bijzonder woon-, leef- en recratiegebied maken – gegarandeerd.

De nieuwe samenwerking en taakverdeling ziet er als volgt uit:

De gemeente Groningen neemt, als enig aandeelhouder van GEM Meerstad, de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van Meerstad op zich. De gemeente Slochteren richt zich voor haar grondgebied op de realisatie van publieke voorzieningen en op het beheer van de openbare ruimte (inclusief het Woldmeer). De provincie neemt de opgave van het Rijk over en zal de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) buiten het exploitatiegebied nader vormgeven. De private partijen maken geen onderdeel meer uit van het bedrijf GEM Meerstad, maar blijven wel degelijk aan het project verbonden. Zij zullen zich nu volledig
gaan concentreren op hun kerntaak: het verkopen en bouwen van woningen. Bureau Meerstad was en is verantwoordelijk voor de uitvoering en coördinatie van het gehele plan.