Bewoners kunnen officieel aan de slag met buurtmoestuin in Meerstad!
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Bewoners kunnen officieel aan de slag met buurtmoestuin in Meerstad!

Bewoners kunnen officieel aan de slag met buurtmoestuin in Meerstad!

Laat de lente maar komen! De volkstuinvereniging Meerstad is er in ieder geval klaar voor nu ze officieel aan de slag mogen met de inrichting van hun ‘tuinencomplex’ in Meerstad.

Eind 2012 ontstond bij een groep enthousiaste bewoners het idee om een buurtmoestuin te realiseren. Vervolgens werden de plannen voor het natuurlijk tuinieren verder uitgewerkt en de mogelijkheden bestudeerd voor een passende locatie.
Doel? Het realiseren van individuele volkstuinpercelen en een gemeenschappelijk deel met fruitbomen en picknicktafels. Doordat er zo weinig mogelijk onnatuurlijke (bestrijdings-)middelen worden gebruikt, kan de natuur zich optimaal ontwikkelen. Wij omarmden de plannen.

Inmiddels is de vereniging een feit en zijn er zelfs al mooie subsidiebedragen toegekend. Nu ook het jaarplan met alle activiteiten gereed ligt, is het vooral wachten op gunstige weersomstandigheden zodat de (groene) handen echt uit de mouwen kunnen worden gestoken. Medio zomer dit jaar staat de feestelijke opening gepland. Wij wensen alle tuinierders veel succes en plezier tijdens de voorbereidingen voor het 1e plantseizoen!

Wie meer wil weten over de volkstuinvereniging Meerstad, kan de ontwikkelingen volgen op Facebook.