Toekomstige bewoners van Parkrand aan het woord: van stadsappartement naar droomhuis aan het Woldmeer
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Toekomstige bewoners van Parkrand aan het woord: van stadsappartement naar droomhuis aan het Woldmeer

Toekomstige bewoners van Parkrand aan het woord: van stadsappartement naar droomhuis aan het Woldmeer

Als Linda (35) en Vincent (34) in hun zoektocht naar een nieuwe woning stuiten op Parkrand BLVD in Meerstad, zijn ze meteen verkocht. Ze grijpen deze kans met beide handen aan. Nu mogen zij zich trots eigenaar noemen van één van de achttien eengezinswoningen, met uitzicht op Park Meerstad en het Woldmeer.

Als rasechte Groningse was Linda al bekend met Meerstad. Nu wonen zij en Vincent nog aan de rand van de stad Groningen. Linda vertelt over hun redenen om te verhuizen: “Ons koopappartement is ongeveer 80 vierkante meter en we hebben behoefte aan meer ruimte. Parkeren in de stad kan ook lastig zijn. De isolatiewaarde is ook laag omdat het appartement in het begin van de jaren 70 gebouwd is. Dat zien we graag anders.” Vincent vult aan: “We hebben een lijstje gemaakt met wensen voor onze toekomstige woning. Een groene omgeving is voor ons heel belangrijk.”

Locatie met vele mogelijkheden

Linda en Vincent zien het al helemaal voor zich in Meerstad. Wonen middenin de natuur, maar ook in de buurt van talrijke voorzieningen. Linda: “Als ecoloog ben ik veel bezig met de natuur en in mijn vrije tijd hecht ik hier ook veel waarde aan. Ik doe veel aan hardlopen en na een drukke werkdag wandelen we graag.”

Vincent vertelt: “De manier waarop de wijk is opgezet vind ik echt prachtig. Rondom het Woldmeer. Vanuit ons huis hebben we straks een weids en vrij uitzicht op het park, strand en meer. Er is zelfs een mountainbikeroute geopend. Je kunt er op veel manieren op uit trekken in de natuur. Tegelijkertijd ligt het vlakbij Groningen en de A7, waardoor je ook het gemak van de stad en een goede bereikbaarheid hebt. Ook de supermarkt ligt op steenworpafstand. Nog een pluspunt: we hebben twee eigen parkeerplekken, écht een luxe ten opzichte van ons appartement in de stad. De vloerverwarming en waterpomp maken het huis duurzaam en energiezuinig.”

Lees het hele artikel op de website van Parkrand.