Wethouder Bloemhoff opent kinderboekenweek 2020 op IKC Groenewei
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Wethouder Bloemhoff opent kinderboekenweek 2020 op IKC Groenewei

Wethouder Bloemhoff opent kinderboekenweek 2020 op IKC Groenewei

Wethouder Carine Bloemhoff heeft vandaag de Kinderboekenweek 2020 geopend op IKC Groenewei in Meerstad. Bloemhoff las de kinderen voor uit het prentenboek van de Kinderboekenweek 2020: Tweeling!.

Na het voorlezen kreeg de wethouder een rondleiding door het nieuwe IKC, dat afgelopen augustus de deuren heeft geopend in Meerstad en waar school en kinderopvang samen in één gebouw gehuisvest zijn. Ze nam een kijkje in de verschillende groepen en kreeg uitleg over doorgaande leerlijnen en werken op de leerpleinen. Bloemhoff: ‘De school en de kinderopvang zijn een aanwinst voor gezinnen in Meerstad en het was leuk om kennis te maken met de allereerste lichting kinderen. Ik vond het een eer om ze te mogen voorlezen; voorlezen is verrijking, niet alleen voor de kleine luisteraars maar ook voor jezelf.’

Over IKC Groenewei
IKC Groenewei biedt onderwijs en opvang onder één dak voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Kinderopvangorganisatie SKSG en Openbaar Onderwijs Groningen werken hier vanuit één team en één visie aan de ontwikkeling van de kinderen. Een IKC verschilt van een school doordat de benadering van onderwijs en opvang naadloos op elkaar aansluiten. De stof die in de lessen geleerd wordt, wordt in de praktijk gebracht via keuzeactiviteiten tijdens de middag-opvang en de naschoolse opvang. Bij Groenewei gaan kinderen naar buiten om te bewegen, de natuur te ontdekken en creatief bezig te zijn en doen ze mee aan activiteiten gericht op cultuur en burgerschap.

Nieuwbouw
IKC Groenewei is eerst gehuisvest in een tijdelijk gebouw. Naar verwachting is het permanente gebouw medio 2022 gereed. Het tijdelijke gebouw is wel ingedeeld op een wijze die de IKC-visie uitdraagt: grote gezamenlijke leerpleinen en plekken voor spelen en buiten-onderwijs.