1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Busverbinding voor Meerstad

Busverbinding voor Meerstad

De eerste stap in het Openbaar Vervoersysteem voor Meerstad is gemaakt! Vanaf zondag 8 januari heeft Meeroevers een zogeheten LijnBelbusverbinding met winkelcentrum Lewenborg. Vanaf daar is overstappen op buslijn 3 naar het centrum en het NS station Groningen mogelijk.

De LijnBelbus, lijn 18, rijdt alleen op aanvraag volgens een vaste route en dienstregeling. Deze kunt u vinden op www.Qbuzz.nl en www.9292ov.nl. In de LijnBelbus zijn de reguliere vervoerbewijzen zoals een buskaart en de OV-chipkaart geldig en geldt het reguliere OV-tarief. Voor € 1,50 kunt u van Meeroevers via winkelcentrum Lewenborg en centrum naar het NS-station van Groningen reizen. Eurokaartjes zijn in de bus te koop.

Anders dan bij een gewone buslijn moeten reizigers minimaal een uur van tevoren de LijnBelbus reserveren via het telefoonnummer 0900-202 2702 (lokaal tarief). Wie voor langere tijd op vaste momenten de LijnBelbus wil gebruiken, kan dat ook telefonisch regelen. De bus rijdt als er gebeld is 1 à 2 keer per uur op werkdagen van maandag tot en met vrijdag tussen 06.00-24.00 uur en in het weekend en tijdens vakanties ieder uur tussen 07.30 -24.00 uur.

De start van de busverbinding met Meeroevers valt samen met de nieuwe dienstregeling van Qbuzz die op 8 januari voor het busvervoer in Groningen en Drenthe ingaat. Meer informatie over die nieuwe dienstregeling is te vinden op www.Qbuzz.nl.

Zie voor meer informatie over OV ook onze pagina Over Meerstad.