De hardloopgemeenschap weet de MEER-run te vinden
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. De hardloopgemeenschap weet de MEER-run te vinden

De hardloopgemeenschap weet de MEER-run te vinden

Op vrijdag 17 mei is de vierde editie van de MEER-run. Dit jaar voor het eerst met vier afstanden: 500 meter, 1000 meter voor de allerkleinsten en 7 kilometer en 14 kilometer.  De MEER-run kan ieder jaar op meer inschrijvingen rekenen. Nu staat de teller al op ruim 160 inschrijvingen. De hardloopgemeenschap weet de run dit jaar ook te vinden. Zo lopen blogster Kelly van de hardloopblog Runninggirls.nl  en blogster Japke Sybesma van Japkejanneke.nl mee.

Nieuwe afstanden

Naast de bekende 7 kilometer, is het dit jaar ook mogelijk 14 kilometer te rennen. Nieuw is ook de Kidsrun. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar kunnen zich opgeven voor de 500 meter en kinderen van 7 t/m 12 jaar voor de 1000 meter. De route voor de kinderen gaat over het strand van Meerstad.

Hardloopgemeenschap

Hardlopen is een manier van leven. Dat geldt zeker voor Kelly van Running Girls. Zo’n zes jaar geleden startte ze online een blog over hardlopen, voeding en andere tips. Kelly omarmt de MEER-run omdat het een “professioneel georganiseerde lokale loop is door een prachtig gebied.”

Ook Japke heeft een indrukwekkend hardloop verleden. Ze heeft meerdere marathons gelopen en deelt haar ervaringen en tips met haar toegewijde fanbase. Japke heeft meer dan 60.000 Instagram volgers.

Over de MEER-run

De MEER-run loopt door het leefgebied en de natuur van Meerstad én gaat dwars door de historische dorpskernen van Middelbert en Engelbert. Ruim vier jaar geleden is de run ontstaan door een initiatief van 2MoveYou om een laagdrempelig hardloopevent te organiseren voor de inwoners van de MEERdorpen (Middelbert, Engelbert, Euvelgunne en Roodehaan). Deze toegankelijke sfeer tekent nog steeds de run.

De start-finish is in Meerstad, het parcours loopt door de natuur, gezellige dorpjes en is zowel verhard als onverhard. Een deel van de route gaat over het ‘eetbare’ pad, een weg opgezet door inwoners van de MEERdorpen met een rijkdom aan eetbare planten en vruchten.

Aan de afgelopen drie edities deden in totaal 510 mensen mee. Zij liepen ruim 3500 kilometer door Meerstad, Middelbert, Engelbert en omgeving.

Inschrijven

Wie mee wil doen aan de MEER-run kan zich tot en met vrijdag 10 mei inschrijven op meer-run.nl. Na inschrijvingen kan voorafgaand aan de MEER-run op vrijdag 17 mei.

Houd de Facebookpagina in de gaten voor het actuele nieuws rondom de MEER-run en een aantal training tips om goed voorbereid aan de start te staan.