De leukste burgerinitiatieven in Meerstad en Stad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. De leukste burgerinitiatieven in Meerstad en Stad

De leukste burgerinitiatieven in Meerstad en Stad

Nu we allemaal afstand moeten houden van elkaar is het extra belangrijk om een beetje op elkaar te letten. Het is mooi om te zien hoe in deze tijd allerlei prachtige burgerinitiatieven spontaan ontstaan.

SAT? Let’s Sport Apart Together
Moeite om regelmatig te sporten nu je niet naar de sportschool of de sportclub kunt? Meerstadjer Marion bedacht Let’s Sport Apart Together. Dat is 3x per week een rondje Woldmeer hardlopen waarbij iedereen vanaf zijn eigen huis start. Zo loop je toch nog een beetje samen. Meedoen? Start dan op maandag, woensdag en/of vrijdag om 9.00 uur met hardlopen vanaf je huis.

180 tulpen gered
Meerstadjer Twigt deelde in de Facebookgroep ‘Prikbord Meerstad’ de oproep van de Cosis locatie Uithuizen dat de tulpen van Kwekerij Oosterhuis, waar veel van hun cliënten werken, niet meer kan leveren aan de veiling. Een heleboel Meerstadjers wilden wel een mooie bos tulpen en uiteindelijk heeft Twigt wel 160 bossen opgehaald bij de kwekerij.

Fleurige plantjes
Ook Tuincentrum Doff uit Uithuizen bleef met zijn bloemen zitten. Nelly besloot een groot aantal plantjes op te halen en aan te bieden via Prikbord Meerstad. De plantjes fleuren nu heel wat tuinen in Meerstad op.

Op berenjacht
Op berenjacht in Meerstad?! Overal verschenen knuffelberen achter de ramen, in allerlei soorten en maten. Zo kunnen kinderen tijdens hun wandelingetje proberen zoveel mogelijk beren te spotten. Dit leuke initiatief kwam van Meerstadjer Janine, die de oproep deelde met bewoners en veel mensen gaven hier gehoor aan! Na een ochtendje wandelen had Janine al 52 beren geteld! Het initiatief is overgewaaid vanuit Australië en popt nu overal in Nederland op.

Oppassistent
Vier Groningse geneeskunde studenten willen graag hun steentje bijdragen nu ze thuis zitten en bedachten Oppassistent.nl, een oppasservice voor zorgverleners uit het ziekenhuis. De website koppelt studenten aan zorgverleners die oppas nodig hebben.

Student voor stad
Studenten mogen dan thuiszitten, stilzitten doen ze niet. Studentvoorstad.nl is een initiatief van een groep Groningse studenten, het doel is om zoveel mogelijk studenten die bereid zijn om te helpen te verbinden aan mensen of organisaties die hun hulp het hardst nodig hebben.