1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. 1e paal de grond in op IJsbaanlocatie

1e paal de grond in op IJsbaanlocatie

Het is zover. Op 18 februari 2010 gaat de eerste paal de grond in voor de bouw van de eerste woningen op de IJsbaanlocatie te Lageland. Met deze starthandeling wordt een belangrijke fase gemarkeerd in de ontwikkeling en realisatie van de eerste woonplek in het bijzondere woon- en recreatiegebied Meerstad.
De eerste paal
Het slaan van de eerste paal is een grote stap voor Bureau Meerstad en de bewoners die vanwege de komst van Meerstad verhuizen naar de IJsbaanlocatie. Na een periode van intensieve gesprekken en voorbereidende werkzaamheden is een feestje nu op zijn plaats. De symbolische starthandeling wordt officieel gevierd op locatie in het bijzijn van de nieuwe bewoners en bestuurders als burgemeester van Slochteren drs. C.L.H.B. Verstegen, wethouder G.A. Huizing-Albronda van de gemeente Slochteren en wethouder F. de Vries van de gemeente Groningen.

Verkoop kavels
De IJsbaanlocatie, gelegen ten zuiden van het Slochterdiep, midden in het natuurlijke, weidse landschap van Midden-Groningen, biedt in totaal ruimte aan 21 kavels. Daarvan zijn er inmiddels 9 vergeven. De overige 12 kavels vanaf 900 m2 zijn momenteel in de vrije verkoop. Daarmee heeft iedereen een kans om in deze landelijke omgeving een droomwoning te realiseren.