Feestelijke handeling hoogste punt SuperHub
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Feestelijke handeling hoogste punt SuperHub

Feestelijke handeling hoogste punt SuperHub

Vrijdag 13 mei heeft wethouder economie & innovatie Berndt Benjamins samen met alle betrokkenen de feestelijke symbolische handeling verricht voor het bereiken van het hoogste punt van het bijzondere gebouw de SuperHub in de wijk Groenewei in Meerstad. “De komst van de SuperHub en daarmee de eerste supermarkt in Meerstad is economisch en sociaal van groot belang voor een stadsdeel in ontwikkeling als Meerstad. Er ontstaat zo een nieuwe ontmoetingsplaats voor de meer dan 2.700 Meerstadjers die er nu wonen”, aldus wethouder Benjamins. Als alles volgens planning verloopt, wordt de SuperHub medio oktober 2022 in gebruik genomen. Ook werd dit moment aangegrepen om een cheque te overhandigen aan Dorpsbelangen Meerstad door MWPO, Brands Bouw en de Maripaan Groep om de inwoners van Meerstad te bedanken voor het warme welkom en iets terug te geven aan de inwoners om te besteden aan bijvoorbeeld een duurzame speelplek.

De SuperHub

MWPO ontwikkelt in Meerstad de SuperHub met o.a. de supermarkt van de toekomst: JUMBO. Architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit bijzondere gebouw. De SuperHub wordt gebouwd door Brands Bouw. De Maripaan Groep is verantwoordelijk voor de invulling van de retail- en horecaformule die zich in de SuperHub zullen vestigen. Met een weidse blik naar de omliggende natuur is SuperHub Meerstad een vernieuwend winkelconcept waar men niet alleen de dagelijkse boodschappen kan doen, maar waar ook een aanvullend programma wordt aangeboden, zoals in eerste instantie een café. Daarmee is de SuperHub een pioniersgebouw dat meegroeit met de wijk, dat voorziet in primaire levensbehoeften maar ook in ontmoeting, reuring en vertier. Het gebouw is transparant en alzijdig, met een duurzame, houten draagconstructie.

Op de foto
Van links naar rechts achterste rij:

Anrico Maat (Maripaan Groep) | Jasper Scholtens (Brands Bouw) | Berndt Benjamins (gemeente Groningen) | Kristiaan Capelle (MWPO) | Paul Papo (Maripaan Groep) | Marja Wouda (Dorpsbelangen Meerstad)

Van links naar rechts voorste rij:

Wendelin Wolters (Dorpsbelangen Meerstad) | Anouk Lubbers (Dorpsbelangen Meerstad) | Linda van der Veen (Dorpsbelangen Meerstad) | Sophie Kamphuis (Dorpsbelangen Meerstad)