Groenewei in Meerstad krijgt school, sportzaal en kinderopvang
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Groenewei in Meerstad krijgt school, sportzaal en kinderopvang

Groenewei in Meerstad krijgt school, sportzaal en kinderopvang

In Kindcentrum Groenewei komen een school voor 450 leerlingen, kinderopvang en een sportzaal. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad. Als alles volgens plan verloopt, start de bouw in de zomer van 2021 en kan het gebouw in het najaar van 2022 in gebruik worden genomen. Tot die tijd gaan de kinderen naar het tijdelijke onderkomen aan de Swifter, dat sinds de zomer van 2020 in gebruik is.

Dat er een permanente school zou komen in Groenewei, was al bekend. In nauwe samenwerking met Openbaar Onderwijs Groningen, SKSG, Sport050, Bureau Meerstad en de Gemeente is het plan voor de school en kinderopvang verder uitgewerkt en aangevuld met ruimte voor een sportzaal. Wethouder Carine Bloemhoff is blij met het plan “Van dit complete gebouw plukt heel Meerstad en omgeving de vruchten. Kinderen en leerkrachten krijgen een prachtig school/kinderopvang gebouw en daarnaast kan er ook gesport worden. Een win-win situatie!”

Sportzaal
In de eerdere plannen zou er een gymzaal bij Groenewei komen. Vanuit de sportsector bleek behoefte te zijn aan een sportzaal met een groter volume. De sportzaal is buiten de gebruikstijden voor het bewegingsonderwijs beschikbaar voor binnensport en biedt daarmee ook kansen voor de wijk op het gebied van sport, spelen, bewegen en ontmoeten.

Eén ontwerp voor voorzieningencluster en openbare ruimte
Het Kindcentrum komt bij de andere voorzieningen in Groenewei, waaronder de buurtsupermarkt. Voor het cluster van voorzieningen is één ontwerp gemaakt. Dat zorgt ervoor dat de buitenruimte van het Kindcentrum en de openbare ruimte er omheen naadloos op elkaar aansluiten. Ook in gebruik lopen de buitenruimtes in elkaar over en kunnen kinderen gebruik maken van het naastgelegen park, voor bijvoorbeeld gymlessen of buitenspelletjes van de kinderopvang. Parkeren en Kiss + Ride gebeurt in het openbaar gebied van het cluster van voorzieningen dat door Meerstad wordt aangelegd. De totale kosten voor de bouw bedragen zo’n 15 miljoen.

Onderstaand een aantal impressies van de nieuwbouw. Het ontwerp is nog niet definitief.