Vrije kavels en nieuwbouw in Groenewei

Vrije kavels en nieuwbouw in Groenewei

  1. Home
  2. Vrije kavels en nieuwbouw in Groenewei

Groenewei Meerstad
Hier is het gras groener

Een populaire woonlocatie

Groenewei Meerstad ligt tussen de wijken Meeroevers, Tersluis en het groene kunstwerk Park Meerstad. Groenewei ligt van alle Meerstad wijken het dichtst bij de stad Groningen en biedt plek aan 350 woningen en kavels. Het is erg populair onder verhuisgeneigde Groningers vanwege de ligging én vanwege de groene ontwikkelingen die in en rondom deze wijk plaatsvinden. Groenewei is rijk aan voorzieningen. De wijk ligt direct aan Park Meerstad. Aan de oostzijde komt een buurtsuper en een tweede basisschool met kinderopvang. Buslijn 5 stopt ieder halfuur bij de entree van de wijk.

Vier woonsferen in Groenewei

Groenewei kent vier unieke woonsferen in haar levendige binnenwereld. De Landschappelijke lijst, de Dorpse straatjes, de Groene hoven en de stoere, stenige Parkwand.

Landschappelijke lijst
De woningen aan de randen vormen de zachte overgang tussen groen in de omgeving en de rest van Groenewei.

Parkwand
De Parkwand is van een stoere architectuur en kijkt met het gezicht naar Park Meerstad en het Woldmeer.

Groene hoven
Ligt in het hart van Groenewei en bestaat uit een netwerk van kindvriendelijke autoluwe woonstraten.

Dorpse straatjes
Woningen met een intiem karakter met aan de voorzijde zitplek voor onder andere kopjes koffie met de buren.

Nieuwbouw en kavels

Er komt een gevarieerd aanbod aan woningen en kavels voor iedere doelgroep. Zoals nu gepland gaan de laatste projecten in Groenewei in 2022 in verkoop.

Downloads

Brochure Groenewei
Beeldkwaliteitsplan van Groenewei

Animatievideo Groenewei

Groene binnenwereld

Passend bij een gezellige buurt bestaat de binnenwereld van Groenewei uit vele groene veldjes en dorpse straatjes die met elkaar in verbinding staan door een langzaam verkeerroute. De groene hofjes stimuleren verschillende gemeenschappelijke functies zoals ontmoeten en spelen. Het openbaar groen grenst waar mogelijk aan de tuinen van de woningen en kavels zodat het groen de bewoners met elkaar verbindt. Het grootste plantsoen van Groenewei grenst aan zelfbouwkavelproject De Groene Hoven.

Duurzaam wonen

Groenewei is een duurzame wijk die op verschillende manieren bijdraagt aan de klimaatbeheersing van de stad. De wijk is geheel gasloos, net als alle wijken Meerstad. Al het regenwater dat in Meerstad valt, wordt opgevangen en gefilterd om het Woldmeer op peil en het water op kwaliteit te houden. De oriëntatie van de woningen biedt voldoende kansen voor zonnepanelen en het landschap brengen we naar de voordeur door middel van sedumdaken en het inbouwen van neststenen in het metselwerk. Gevel- en dakgroen verhoogt de biodiversiteit, vangt fijnstof af en absobeert regenwater.

Heb je vragen?

Mail Bureau Meerstad via info@meerstad.eu of bel via
(050) 599 57 10. Je kunt ook langskomen op ons drijvende informatiecentrum in Tersluis. Bekijk hier de openingstijden