1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Groots openingsspektakel G50 in Meerstad

Groots openingsspektakel G50 in Meerstad

De start van het G50-jubileumprogramma wordt op zaterdag 20 juni a.s. gevierd met een groot evenement in het hart van Meeroevers in Meerstad: een spektakeloptreden van de Franse groep Plasticiens Volants dat wordt afgesloten met een vuurwerkshow van het eveneens Franse Ephémère. Beide shows zijn geprogrammeerd door Joop Mulder, artistiek directeur van theaterfestival Oerol. Wij vinden het bijzonder leuk dat Meerstad het podium mag bieden voor dit openingsspektakel. U bent natuurlijk van harte welkom!

Spektakeltheater
Gigantische, sprookjesachtige ballonfiguren van soms wel tien meter doorsnee verbeelden boven en tussen het publiek het verhaal van de liefde. Met betoverend spel betrekt het Franse Plasticiens Volants het publiek bij de voorstelling door de ballonnen over de hoofden te laten scheren of mensen te vragen de figuren mee te dragen als een reusachtige, maar lichte crowdsurfer.

De groep reist jaarlijks met drie á vier producties de hele wereld over. In 1992 verzorgde de groep de opening van de Olympische Spelen in Barcelona. Ephémère staat bekend als een van de belangrijkste internationale vuurwerkspektakelgroepen. Ze maken er hun handelsmerk van hun show langzaamaan tot een absolute climax te brengen. Speciaal voor de aftrap van het jubileumprogramma presenteren zij een grandioze show waarin ze de kracht van het aardgas, een van de rijkdommen van de aarde, willen verbeelden. De show van Plasticiens Volants start wanneer de zon is ondergegaan.

Muzikaal voorprogramma
Voorafgaand aan dat moment wordt een feestelijk voorprogramma gepresenteerd:
21.00 uur The Full Minties
21.45 uur IOS (Is Ook Schitterend)
22.45 uur Pêcheur de Lune van Plasticiens Volants
23.45 uur Vuurwerkshow van Ephémère

Bussen en route
Tussen 20.30 en 22.30 uur pendelen gratis bussen tussen de Grote Markt en Meerstad. Vanaf circa 00.00 uur, na afloop van de opening, staan bussen klaar om het publiek terug te brengen naar de Grote Markt in Groningen. De route naar locatie Meerstad wordt zowel vanaf de ring van Groningen als vanuit de richting Slochteren aangegeven. Op het terrein is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s. Langs de NAMweg staan fietsenstallingen.

Het programmaboekje van G50 is te downloaden en wordt breed verspreid in de drie noordelijke provincies en daarbuiten. Het complete programma, maar ook nieuws en achtergronden kunt u vinden op de website van G50: http://www.groningengas50.nl/.

Locatie Meeroevers in Meerstad
Zaterdag 20 juni. Locatie Meerstad Harkstede, tussen de driehoek Hoofdweg, Driemerenweg en NAMweg. Vanaf 21.00 uur. We hopen dat u er bij bent. Gratis entree!