Hardt Hyperloop kiest voor Groningen
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Hardt Hyperloop kiest voor Groningen

Hardt Hyperloop kiest voor Groningen

Hardt Hyperloop, een hyperloopontwikkelaar uit Delft, heeft bekend gemaakt dat het European Hyperloop Center (EHC) in Groningen wordt gevestigd.  Dat schrijven gemeente Groningen en provincie Groningen in een persbericht.

Het is de bedoeling dat dit testcentrum voor nieuwe duurzame transporttechnologie ten noorden van het Slochterdiep wordt gebouwd, boven Meerstad. Dat is een goed bereikbare locatie die ruimte biedt aan de drie kilometer lange testbaan en het onderzoekscentrum dat Hardt wil bouwen.

Planning en proces
De start van de bouw van het European Hyperloop Centre is gepland voor het najaar van 2020 en zal naar verwachting duren tot 2022. De komende maanden gebruiken provincie, gemeente en Hardt Hyperloop om de bouw van het centrum goed voor te bereiden. De gemeente Groningen start hiervoor binnenkort een planologische procedure, met de gebruikelijke inspraakmogelijkheden. Ook organiseren de gemeente en de provincie op woensdag 8 januari een informatiebijeenkomst over de Hyperloop testbaan. Omwonenden ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Wat is een hyperloop?
Een hyperloop is een transportsysteem waarbij capsules met personen of goederen tot duizend kilometer per uur door vacuüm gezogen buizen worden geschoten. De werking van de hyperloop doet denken aan buizenpost, maar behalve luchtdruk wordt er ook gebruik gemaakt van magnetisme.

Wie meer wil weten over wat een Hyperloop is, kan terecht op de website van Hardt Hyperloop. Hier staat ook een impressie van het Hyperloop Center.

Bekijk hier de uitgebreide informatie van de Gemeente Groningen.

(Pers)vragen over het testcentrum Hyperloop kunnen worden gesteld aan:
Provincie Groningen, woordvoerder, tel 050 – 316 41 29. Buiten kantoortijd en in het weekend: 06 – 22 66 84 47.