Het 1000 Bomenplan Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Het 1000 Bomenplan Meerstad

Het 1000 Bomenplan Meerstad

In Meerstad kun je wonen, leven en recreëren zoals jij dat wilt: vrij en ongebonden in de ruimtelijkheid van de natuur. En niet alleen later maar ook nu. We planten namelijk de komende drie jaren in Meerstad al zo’n 1000 bomen. Een geweldige groeninvestering in relatief korte tijd, die ervoor zorgt dat Meerstad het natuurlijke karakter krijgt zoals beoogd.

Voor mei dit jaar (einde plantseizoen) staan de eerste 500 bomen, waaronder iepen, esdoorns, wilgen, lindes en fruitbomen, al in de grond. Daarvan zullen er ruim 350 stuks in het openbare gebied in Meeroevers en in de tuinen van bewoners worden geplant. De resterende bomen kleden de Driebondsweg verder aan. Langs deze entreeroute van Meerstad wordt een mix van iepen, esdoorns en populieren geplant.
De tweede fase van nog eens 500 bomen is gepland rond het gebied van de vaarverbinding, het park achter Klein Harkstede en de nieuwe bewoonde gebieden in Meeroevers.

Op zaterdag 6 april plantten de bewoners de eerste circa 200 bomen als feestelijke start van het 1000 Bomenplan Meerstad. De komende weken wordt er nog stevig doorgeplant om in mei de bomen in alle rust te kunnen laten groeien.