Horecagelegenheid Het StrandHuis opent komend voorjaar zijn deuren in Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Horecagelegenheid Het StrandHuis opent komend voorjaar zijn deuren in Meerstad

Horecagelegenheid Het StrandHuis opent komend voorjaar zijn deuren in Meerstad

Ondernemer Ronald Verheijen opent komend voorjaar horecagelegenheid ‘Het StrandHuis’ aan het Woldmeer in Meerstad. Ook werkt Verheijen in samenwerking met Bureau Meerstad aan een horecagelegenheid op het strand in Park Meerstad. Het horecaconcept van Verheijen is gekozen vanuit een openbare pitch die Bureau Meerstad in 2020 heeft gehouden in samenwerking met Procap. Totdat Het StrandHuis gereed is zal Verheijen met een foodtruck de (strand)bezoekers van de nodige versnaperingen voorzien.

Tot nu toe had Meerstad alleen in de zomer een horecapunt. Het StrandHuis blijft het hele jaar open. Het StrandHuis komt aan de Waterviolier en wordt een horecagelegenheid waar je kunt lunchen, loungen en dineren. Daarmee krijgt het ook een functie als ontmoetingsplek. Watersport gaat ook een belangrijke rol spelen. Zo krijgt Zeil-Surfschool Meerstad een eigen locatie bij Het StrandHuis.

“Het openen van twee horecagelegenheden aan het Woldmeer is een droom die uitkomt. Ik kijk er erg naar uit om de bewoners en andere bezoekers te ontvangen.” Aldus Verheijen.

De bouw van Het StrandHuis kan snel klaar zijn, dit omdat het modulair wordt gebouwd. Dat is een duurzame bouwmethode omdat er bestaande units en gebouwen worden gebruikt.

“Wij zijn blij dat Ronald Verheijen, ondanks de zware tijden voor de horeca, een kans ziet voor een nieuwe uitdaging op deze unieke en populaire locaties.” Aldus Jelle Dijkstra, directeur Bureau Meerstad.

De stranden aan het Woldmeer
Het strand aan de Waterviolier, in de wijk Meeroevers, ligt naast het Maisdoolhof Meerstad. Helaas blijft het Maisdoolhof dit jaar gesloten vanwege covid-19 maatregelen. Het strand is zomers erg populair en wordt bezocht door Meerstadjers maar ook door bezoekers uit de omgeving zoals Harkstede en Groningen. Tot nu toe trok strand Meeroevers jaarlijks zo’n 5.000 bezoekers.

Het andere strand is onderdeel is van Park Meerstad: een uniek landkunst project van 10 hectare groot. Hier komt de tweede horecagelegenheid. De plannen hiervoor worden komende zomer bekend gemaakt.

Het Woldmeer groeit de komende jaren uit tot een meer van uiteindelijk circa 350 hectare.