IKC Groenewei in Meerstad geopend
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. IKC Groenewei in Meerstad geopend

IKC Groenewei in Meerstad geopend

Na bijna twee jaar bouwen is het Integraal Kind Centrum (IKC) Groenewei in Meerstad af. Afgelopen vrijdag (5 juli 2024) opende wethouder Carine Bloemhoff (wethouder van onderwijs) het gebouw op feestelijke wijze in aanwezigheid van de kinderen.

Tijdens de opening overhandigde scholenorganisatie Openbaar Onderwijs Groningen een cheque van € 500,- aan het centrum voor de aankleding van de balkontuin.

Het IKC Groenewei huisvest een basisschool, kinderopvang en twee gymzalen. Tijdens schooltijden zijn deze gymzalen in gebruik voor bewegingsonderwijs, na schooltijd zijn ze te huren door sportverenigingen. De bouw van IKC Groenewei startte in november 2022. In de tussentijd kregen de leerlingen les op een tijdelijke locatie aan de Swifter (Groenewei, Meerstad), naast de nieuwbouw.

De gemeente Groningen investeert de komende jaren fors om de schoolgebouwen in de gemeente een stevige kwaliteitsimpuls te geven. Dit gebeurt met instemming van de gemeenteraad onder het Scholenplan Groningen. Voor meer informatie zie ook www.scholenplan-gro-up.nl.