Intentieverklaring ondertekend
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Intentieverklaring ondertekend

Intentieverklaring ondertekend

Ontwikkeling mountainbike skills park in Meerstad

Op donderdag 5 maart tekenden de gemeente Groningen, Bureau Meerstad en een groep mountainbikers een intentieverklaring voor het ontwikkelen van een mountainbike skills park in Meerstad. Het initiatief is bedoeld om inwoners van de gemeente Groningen uit te dagen om meer buiten te bewegen. Het mountainbike skills park moet een uitdagend parcours worden met onder andere hoogteverschillen, haarspeldbochten en andere obstakels.

Gerben de Knegt, bondscoach offroad van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie: “Om jonge sporters op een laagdrempelige en leuke manier te laten kennismaken met de mountainbike skills, is ieder skillspark op een makkelijke bereikbare plek een grote aanwinst.” Na de ondertekening werd er door de initiatiefnemers een korte demonstratie gegeven met behulp van enkele obstakels.

Het park is onderdeel van de ontwikkeling van het gebied tussen Driebond en Meerstad. Dit wordt op termijn een nieuw woon-, werk en leefgebied. Vooruitlopend op de definitieve invulling biedt Bureau Meerstad passende, tijdelijke initiatieven de ruimte. Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst begint een periode tot de zomer waarin de haalbaarheid van het mountainbike skills park onderzocht zal worden.