Vrije kavels in Lageland

Vrije kavels in Lageland

  1. Home
  2. Vrije kavels in Lageland

Een groen en rustig buurtje

middenin een historisch landschap

Lageland is een buurtje in de gemeente Midden-Groningen. Het ligt ten Oosten van Meerstad aan het Slochterdiep. Het gebied heeft haar naam Lageland te danken aan de lage ligging.

Voor de natuurliefhebber

Vanuit de IJsbaanlocatie kunt u prachtig fietsen en wandelen in de omgeving, bijvoorbeeld in het natuurgebied Rijpemaa boven Harkstede, langs de Scharmer Ae en de Slochter Ae en richting natuurgebied ’t Roegwold. Ook zijn er in de omgeving veel kleine historische dorpjes die ontstaan zijn in de tijd van de veenontginning, zo rond de elfde eeuw.

Voorzieningen IJsbaanlocatie

De dichtstbijzijnde voorzieningen bevinden zich in Harkstede, 3 km ten zuiden van de IJsbaanlocatie. Hier bevinden zich onder andere een supermarkt, winkeltjes, een huisartsenpraktijk, een openbare bibliotheek, diverse sportclubs, basisscholen, kinderopvang en pluktuinen. Vanuit Harkstede rijdt er twee keer per uur een bus richting Groningen.

De IJsbaanlocatie

De IJsbaanlocatie is een zelfbouwproject in Lageland. Dit project kenmerkt zich door veel rust en ruimte, de natuur en het landschap voeren hier de boventoon. Hier bouwt u uw droomhuis op een unieke plek.

De kavels

Het zelfbouwproject bestaat uit 21 kavels waarvan er al een aantal bebouwd zijn. De overige kavels zijn gelegen aan de Langebaan en variëren elk in oppervlakte. Doordat er stroken met bomen en struiken geplant zijn rondom de kavels zit u altijd midden in het groen, met veel privacy maar met een uniek uitzicht over de velden.

Meerstad – Nieuwbouw en kavels in het mooiste en groenste stadsdeel van Groningen

De woningen worden ingepast in het bestaande en deels te ontwikkelen landschap. Er geldt voor de IJsbaanlocatie een beeldkwaliteitsplan.

Beeldkwaliteitsplan IJsbaanlocatie
Brochure IJsbaanlocatie