1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Leerlingen Driespan presenteren virtueel Meerstad

Leerlingen Driespan presenteren virtueel Meerstad

Tijdens de Expodag van Architect-toon! op 18 maart jl. presenteerden de leerlingen van OBS Driespan hun fysieke en digitale ontwerpen o.a. aan het lokale gemeentebestuur, buurtbewoners, de projectpartners en Bureau Meerstad. 

Bent u ook benieuwd naar dit resultaat? Neem een kijkje in de virtuele droomwijk van de leerlingen!

Architect-toon!
Op maandag 10 januari ging Architect-toon van start! Tijdens deze zogenaamde kick-off verkenden de leerlingen Meeroevers – het eerste woongebied van Meerstad – aan de hand van een GPS-spel. Vervolgens kropen de kinderen in de huid van een architect tijdens de workshopweek en maakten zij zelf ontwerpen van gebouwen en/of objecten en gingen zij in dialoog met ‘echte’ architecten en landschapinrichters. De fysieke maquettes van de kinderen werden ingescand door een 3D-scanner en op Google Earth geplaatst. Tot slot voerden de kinderen zelf campagne voor de Expodag op 18 maart om zoveel mogelijk belangstellenden uit te nodigen voor hun eindpresentatie.

Kijk voor meer informatie, foto’s/filmpjes en interviews in het kader van dit innovatieve project ook eens op http://architect-toon.ning.com/