Maak gratis kennis met watersport tijdens de Optimist on Tour in Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Maak gratis kennis met watersport tijdens de Optimist on Tour in Meerstad

Maak gratis kennis met watersport tijdens de Optimist on Tour in Meerstad

Van donderdag 29 augustus tot en met zaterdag 31 augustus meert Optimist on Tour aan in Meerstad. Hier kunnen alle kinderen leren zeilen, kanovaren en suppen. Dit is de kans voor alle kinderen uit Meerstad, Groningen en omgeving om met vriendjes en vriendinnetjes, gratis kennis te maken met de watersport.

Locatie en programma

De tour vindt plaats op het Woldmeer, locatie Waterviolier/Meeroeverslaan. Naast het kennismaken met watersporten, kunnen kinderen bij het Optimist on Tour Laboratorium proefjes doen. Zo leren ze op een speelse manier wat er allemaal te vinden is in het water en waarom de waterkwaliteit zo belangrijk is.

Deelname basisscholen

Optimist on Tour heeft scholen met de groepen 5 t/m 8 uitgenodigd. In een 1,5 uur durend lesprogramma leren kinderen de beginselen van de watersport. Vragen hierover kun je stellen via info@optimistontour.nl. Samenwerkingsschool Meeroevers doet ook mee.

Vrije inschrijving

Naast het programma voor basisscholen is er nog voldoende plek voor individuele kinderen die ook kennis willen maken met verschillende watersporten. Je kan je vrij inschrijven voor de donderdag en vrijdag na 16.00 uur en op zaterdag. Schrijf je hier zo snel mogelijk in want vol = vol.

Over Optimist on Tour

Sinds de start in 2014 hebben meer dan 85.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport waarvan vele kinderen een stap hebben gemaakt naar een lokale watersportvereniging en/ of vaarschool. Ook in 2019 wordt het succesvolle programma Optimist on Tour voortgezet door het Watersportverbond.