Manager Communicatie gezocht!
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Manager Communicatie gezocht!

Manager Communicatie gezocht!

Wonen bij natuur en water, met de binnenstad van Groningen op fietsafstand: dat is Meerstad. In dit prachtige gebied ten oosten van de stad wonen nu zo’n 3.700 mensen en dat aantal neemt iedere dag toe. Er zijn nu meer dan 1.200 woningen gerealiseerd en dat moeten er in de toekomst zo’n 8.000 worden. Daarmee zijn we een van de grootste gebiedsontwikkelingen van Nederland.

Op zoek naar een nieuwe collega

Bureau Meerstad voert de gebiedsontwikkeling van Meerstad en omgeving uit. Een mooie taak en die realiseren we samen. Met verschillende vakdisciplines werken we vanuit ons drijvende projectbureau aan de gebiedsontwikkeling en verkoop van bouwrijpe kavels voor woningen en voorzieningen. We zijn een zelfstandige organisatie met de gemeente Groningen als aandeelhouder. Plangebied Meerstad groeit en Bureau Meerstad groeit mee.

Wij zijn op zoek naar een ervaren en gedreven:

Manager Communicatie

(32 tot 40 uur)

die mee wil groeien en samen met ons van Meerstad een leuke plek maakt om te (gaan) wonen, werken en recreëren.

De Manager Communicatie die wij zoeken, is een ervaren en mensgerichte manager. Je bent ambitieus, zelfstandig en kunt snel schakelen. Je spreekt gemakkelijk met verschillende doelgroepen zoals de pers en steekt graag de handen uit de mouwen. Met veel enthousiasme, creativiteit en mensenkennis lever je een bijdrage aan onze opgave en organisatie.

Brede verantwoordelijkheid, veel variatie

Als Manager Communicatie ben je verantwoordelijk voor de strategie, het beleid en de uitvoering op het gebied van communicatie en marketing/verkoop. Je beslist, doet en denkt mee over veel onderwerpen, zoals de communicatie met ons brede scala aan doelgroepen, participatie van de omgeving bij nieuwe plannen en de gebiedsmarketing van nieuwe gebieden. Dat maakt je werk heel gevarieerd. De ene dag schrijf je een visienotitie, de volgende dag regel je de uitvraag voor een brandingtraject en soms spring je bij op een van onze events en deel je popcorn uit. Samen met de directeur, de manager gebiedsontwikkeling en de controller vorm je het Managementteam (MT).

Dit zijn je belangrijkste taken

  • Je geeft leiding aan het team van communicatie, marketing/verkoop en office: dat bestaat uit de verkoopadviseur, de medewerker marketing & communicatie, de communicatieadviseur en de managementsecretaresses/officemanagers. Je werkt nauw met hen samen.
  • Je helpt het team te groeien, waarbij projectgericht werken, het commerciële resultaat en teamontwikkeling voorop staan.
  • Je treedt op als perswoordvoerder voor Bureau Meerstad en onze gebiedsontwikkelingen.
  • Je stelt een strategisch marketing- en verkoopplan op en zorgt voor realisatie daarvan.
  • Je ontwikkelt samen met de communicatieadviseur onze communicatiestrategie door en zorgt voor realisatie daarvan.
  • Je geeft leiding aan communicatie- en marketingactiviteiten op onze diverse kanalen en voert die met je team uit, waarbij de focus ligt op gebiedscommunicatie, marketing(communicatie) en verkoop, interne communicatie en arbeidsmarktcommunicatie.
  • Je blijft op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de markt en in het werkgebied en speelt daar actief op in.

Dit vragen we van jou

• Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau op het gebied van communicatie.
• Je hebt minimaal 5 jaar recente werkervaring in een soortgelijke functie.
• Idealiter heb je verschillende werkplekken gehad, met verschillende rollen, ook gericht op marketingcommunicatie.
• Je bent in staat mensen te binden, boeien, inspireren en motiveren.
• Je houdt van aanpakken, bent zelfstandig en ondernemend en je bent een verbindende factor tussen strategie en operatie.
• Je bent commercieel ingesteld, een kritische sparringpartner, resultaatgericht en creatief.
• Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden.
• Ervaring in een politiek/bestuurlijke omgeving is een pré.
• Ervaring in gebiedsontwikkeling is een pré.

Dit bieden we jou

We bieden je een afwisselende en uitdagende communicatiebaan met marketingaspecten. Er is veel ruimte voor jouw eigen inbreng en creativiteit, zolang je het product ‘Meerstad’ voor ogen houdt. Wij vinden jouw mening belangrijk. Je komt te werken in een gezellig en informeel team, op een fantastische plek (onze boot in het Woldmeer) en in een dynamische werkomgeving waarin je jouw talenten kunt laten zien.
We werken hard aan de grootste gebiedsontwikkeling van Nederland. En we doen ook leuke dingen samen, zoals met elkaar een andere stad bezoeken om inspiratie op te doen bij gebiedsontwikkelingen.
De hoogte van het salaris varieert tussen € 4.750 en € 5.400 bij een fulltime aanstelling en is mede afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring. Het aantal uren dat je per week bij ons komt werken, staat gelijk aan het aantal vakantiedagen dat je hebt. Werk je bijvoorbeeld 40 uur dan heb je recht op 40 vakantiedagen. Onze intentie is dat je een vaste aanstelling krijgt, we beginnen met een jaarcontract.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Jelle Dijkstra, directeur van Bureau Meerstad, via 06 22 44 61 52.
Meer informatie over Meerstad en onze toekomstplannen vind je op meerstad.eu en toekomstmeerstad.eu.

We zien je sollicitatie graag tegemoet

Stuur je motivatiebrief en CV onder vermelding van ‘sollicitatie Manager Communicatie’ uiterlijk maandag 11 september vóór 10.00 uur naar info@meerstad.eu. De eerste gesprekken plannen we zo snel mogelijk daarna.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.