Manager marketing & communicatie gezocht!
 1. Home
 2. Nieuws & Events
 3. Manager marketing & communicatie gezocht!

Manager marketing & communicatie gezocht!

**Vacature gesloten**

Meerstad staat voor ruimte, groen en ‘woongeluk’ in de ruimste zin van het woord. Het is de plek waar kinderen zorgeloos kind zijn, waar vitaal leven gestimuleerd wordt en waar duurzaamheid de normaalste zaak van de wereld is. Hier woon je in het meest groene en waterrijke stadsdeel van Groningen aan de rand van het schitterende Woldmeer. Of je nu zoekt naar een rijwoning, eilandvilla, waterwoning of een levensloopbestendig huis, iedereen vindt een droom(t)huis in Meerstad.

Bureau Meerstad

De gebiedsontwikkeling van Meerstad en omgeving wordt uitgevoerd door Bureau Meerstad. Met ons drijvende projectbureau werken we vanuit verschillende vakdisciplines samen aan de gebiedsontwikkeling en verkoop van bouwrijpe kavels voor woningen en voorzieningen. We zijn een zelfstandige organisatie met de gemeente Groningen als aandeelhouder.

Op zoek naar een nieuwe collega

Er wonen nu zo’n 3.700 mensen in Meerstad en dat aantal neemt iedere dag toe. Meerstad groeit en Bureau Meerstad groeit daarin mee. Er zijn nu meer dan 1.200 woningen gerealiseerd en dat moeten er in de toekomst zo’n 8.000 worden. We zijn een van de grootste gebiedsontwikkelingen van Nederland. Een mooie taak op een geweldige plek en dat realiseren doen we samen.

Onze huidige Manager marketing & communicatie gaat ons verlaten voor een nieuw avontuur. Dat is jammer voor ons, maar ook goed nieuws voor jou. Want daardoor komt er een mooie functie vrij met een divers en uitdagend takenpakket. Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die mee wil groeien en samen met ons van Meerstad een leuke plek wil maken om te (gaan) wonen, werken en recreëren.

Het is een interessante tijd om bij te dragen aan de gebiedsontwikkeling van Meerstad en omgeving. We gaan nieuwe gebieden ontwikkelen en bijdragen aan een ongedeelde stad. De focus op woningen in het duurdere segment laten we los, we gaan woningen bouwen voor iedereen. Als marketingprofessional is het nu het moment om in te stappen als je een passie hebt voor wonen én het leuk vindt om mee te bouwen aan diverse woongebieden met als doel een (t)huis te maken voor iedereen.

We zijn op zoek naar een ervaren en gedreven:

Manager marketing & communicatie

(32 tot 40 uur)

Als Manager marketing & communicatie ben je verantwoordelijk voor de strategie, het beleid en de uitvoering op het gebied van marketing, communicatie en verkoop. Je beslist, doet en denkt mee over een breed scala aan onderwerpen. Je denkt bijvoorbeeld na over onze doelgroepen (voor wie bouwen we), de identiteit van het gebied, (wijk)namen, gebiedscampagnes en placemaking. Je fungeert als sparringpartner van de directeur en je rapporteert direct aan de directeur. Als manager maak je deel uit van het Managementteam (MT). Het MT bestaat verder uit de directeur, de manager gebiedsontwikkeling en de controller. Je werkt nauw samen met je team waar je direct leiding aan geeft: de verkoopadviseur, medewerker marketing & communicatie, de communicatieadviseur en de managementsecretaresse.

De Manager marketing & communicatie die wij zoeken, is een ervaren manager met oog voor mensen. Je bent ambitieus, zelfstandig en kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen. Jij vormt met je enthousiasme, creativiteit en mensenkennis het kloppende hart van onze boot. Daarnaast treed je als perswoordvoerder op voor Bureau Meerstad.

Dit zijn je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • leidinggeven aan het totale team van marketing, communicatie, verkoop en office
 • doorontwikkelen van het team waarbij projectgericht werken, het commerciële resultaat en de ontwikkeling van het team voorop staat,
 • samen met de communicatieadviseur doorontwikkelen van de communicatiestrategie,
 • opstellen en realiseren van promotie- en verkoopplannen door gerichte marktbewerking en actieve acquisitie,
 • op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de markt en het werkgebied en daar actief op inspelen,
 • optreden als perswoordvoerder voor Bureau Meerstad en de daarmee verbonden gebiedsontwikkelingen
 • leiding en mede uitvoering geven aan marketing- en communicatieactiviteiten op onze diverse kanalen, promotieacties, events, manifestaties etc. op basis van een op te stellen strategisch marketing- en verkoopplan.

Kortom: een uitdagende marketingbaan met communicatieaspecten en veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit, zolang je het product ‘Meerstad’ voor ogen houdt. Wij vinden jouw mening belangrijk.

Dit vragen we van jou

 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-bachelorniveau op het gebied van marketing of communicatie.
 • Je hebt minimaal 5 jaar recente werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Idealiter heb je verschillende (marketing)werkplekken gehad, met verschillende rollen.
 • Je bent in staat mensen te binden, te boeien, te inspireren en motiveren.
 • Ervaring in gebiedsontwikkeling is ook een pre, maar minder noodzakelijk. Passie voor wonen is van belang.
 • Je houdt van aanpakken, bent zelfstandig en ondernemend en je bent een verbindende factor tussen strategie en operatie.
 • Je bent commercieel ingesteld, een kritische sparringpartner, resultaatgericht en creatief.
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden.

Dit hebben wij je te bieden

We bieden je een afwisselende baan in een dynamische werkomgeving waarin je jouw talent kunt laten zien. Je komt te werken op ons drijvende projectbureau in Meerstad in een gezellig en informeel team. We werken hard aan een van de grootste gebiedsontwikkelingen van Nederland. Maar we doen ook veel leuke dingen samen, zoals met elkaar twee dagen naar een leuke stad om inspiratie op te doen bij andere gebiedsontwikkelingen en af en toe met onze boot het Woldmeer op na werktijd. De hoogte van het salaris varieert tussen € 4.750,- en € 5.400,- bij een fulltime aanstelling en is mede afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring. Het aantal uur dat je bij ons komt werken staat gelijk aan het aantal vakantiedagen dat je hebt. Werk je bijvoorbeeld 40 uur dan heb je recht op 40 vakantiedagen. Je krijgt eerst een jaarcontract, met kans op een vaste aanstelling.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Jelle Dijkstra, directeur van Bureau Meerstad. Telefoonnummer: 050 – 599 57 10.

We zien je sollicitatie graag tegemoet

Stuur je motivatiebrief voorzien van een CV en onder vermelding van ‘sollicitatie Manager marketing & communicatie’ uiterlijk maandag 29 mei voor 10.00 uur naar info@meerstad.eu. De eerste gesprekken plannen we zo snel mogelijk daarna.  

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.