1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Meer over onder andere Meerstad tijdens Dag van de Bouw

Meer over onder andere Meerstad tijdens Dag van de Bouw

Op zaterdag 24 mei a.s. organiseert Bouwend Nederland de Dag van de Bouw. Een open dag waarop belangstellenden de mogelijkheid wordt geboden om bouwprojecten en –locaties in het land te bezichtigen die normaal voor het publiek gesloten zijn. Groningen vernieuwt doet mee en zet tussen 10.00 en 16.00 uur de deuren van haar informatiecentrum op de Grote Markt open voor iedereen die meer wil horen en zien van de plannen voor de nieuwe Oostwand, het Groninger Forum en het woon- en recreatiegebied Meerstad. 

Programma
Zowel jong als oud kan zich zaterdag laten informeren, verrassen en inspireren. Zo is er bijvoorbeeld elk heel uur een rondleiding langs de bouwplaats van het Groninger Forum. Een mooie gelegenheid om de plannen voor het nieuwe stadshart eens van dichterbij te bekijken. Belangstellenden vertrekken vanaf het informatiecentrum en kunnen zich zonder aanmelden aansluiten voor de rondwandeling. Wie meer wil weten over de mogelijkheden van wonen en recreëren in Meerstad kan informatie ophalen in het informatiecentrum of volledig worden bijgepraat door de verkoopadviseur van het projectbureau. Voor de jongste bezoekers wordt er op deze dag een kleurplatenwedstrijd georganiseerd en valt er bovendien een leuke prijs te winnen.

Groningen vernieuwt
Het informatiecentrum van Groningen vernieuwt is wekelijks van maandag tot en met zaterdag geopend voor iedereen die meer wil weten over de nieuwe Oostwand van de Grote Markt, het Groninger Forum, de plannen voor de bereikbaarheid van de Stad en Meerstad. Door middel van een webcam, filmvoorstellingen op het dak, kunstprojecten en bouwkundige rondleidingen blijft het Informatiecentrum actueel en aantrekkelijk voor iedereen.Teksten, foto’s, film en digitale media laten het verleden herleven, tonen wat er nu speelt en nemen een kijkje in de toekomst. Daarnaast zijn er altijd medewerkers aanwezig die u graag meer vertellen over de projecten, uw vragen beantwoorden of zorgen dat u de informatie krijgt die u nodig heeft.

In verband met onze deelname aan het Open Huis in het informatiecentrum van Groningen vernieuwt op zaterdag 24 mei a.s., is ons eigen infocentrum op die dag gesloten.