Meerstad en Grunopark werken aan een nieuw gebied met woningbouw en recreatie
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Meerstad en Grunopark werken aan een nieuw gebied met woningbouw en recreatie

Meerstad en Grunopark werken aan een nieuw gebied met woningbouw en recreatie

Bureau Meerstad en Break Out Grunopark ondertekenden op dinsdag 16 juni een samenwerkingsovereenkomst voor een nieuw deelplan in Meerstad. Het Grunopark bevindt zich in stadsdeel Meerstad naast wijk Meeroevers. Het huidige recreatiegebied is ongeveer 50 hectare groot en bestaat uit een kampeerterrein en recreatiecentrum.

Aansprekend geheel

Break Out Grunopark heeft vertrouwen in de samenwerking. ‘We willen er samen met Meerstad een aansprekend geheel van maken’, aldus dhr. Swieter, eigenaar en oprichter. Het Grunopark is in de jaren 70 ontstaan en heette toen recreatiecentrum Grunostrand. Jelle Dijkstra, directeur Bureau Meerstad: ‘Meerstad bestaat en het groeit door. Het heeft een park, een groot meer, twee stranden en er wonen nu 1800 Meerstadjers. Door samen te werken met een ervaren en lokale ondernemer als dhr. Swieter versterken we de Meerstad belofte’.

Planvorming

Nu de samenwerkingsovereenkomst is getekend worden de stappen genomen om te komen tot een gezamenlijk ontwerp. Zodra er overeenstemming is tussen beide partijen volgt er een bestemmingsplanprocedure met inspraakmogelijkheden.